Vandt pris og deler præmien med byens børn

Rødovre Teaterforening blev sidste efterår tildelt en fornem pris, og præmien kommer senere i år 300 børnehavebørn til gode.

Rødovre Teaterforening deler præmie med kommunens børnehavebørn

Foto: Privat

”Hvad er det lige der sker,” var formand for Rødovre Teaterforening Svend Aage Branshøjs første tanke, da den lokale teaterforening i slutningen af november måned sidste år blev kaldt op på scenen til et teaterseminar i Esbjerg, hvor størstedelen af landets teaterforeninger var samlet for at udvælge forestillinger til den kommende sæson.

kulturkongen.dk, der er et landsdækkende netværk af kulturinteresserede danskere, kårer hvert år en teaterforening, der på den ene eller anden måde har gjort en ekstraordinær indsats, når skuespillere, teknikere og producenter besøger landets teaterscener, og sidste år gik prisen til Rødovre Teaterforening.

”Det var en æra at blive kaldt op på scenen, og en anerkendelse vi er meget stolte over,” fortæller Svend Aage Branshøj om prisen.

Gaven bliver givet videre

Og der følger som regel en præmie med, når man vinder noget. Det gjorde der også i dette tilfælde, og gaven kommer senere i år 300 børnehavebørn til gode.

Rødovre Teaterforening vandt en gratis teaterforestilling og på scenen i Esbjerg skulle Svend Aage Branshøj trække en forestilling op af en gylden hat.

”Og her var vi heldige. Vi træk børneforestillingen ’Karius og Baktus’ og der er heldigvis rigtig mange børn i Rødovre, og dem kan vi nu invitere gratis i teatret,” siger Joan Hansen fra Rødovre Teaterforening.

Bliver delt ud til børnehavebørn

Forestillingen spiller i Viften den 9. november og aftalen om opsætning af stykket i det lokale kulturhus er kommet i stand efter at Rødovre Kommunes ’Børnekulturpuljen’ har støttet teaterforeningen ved at bevilge økonomi til at forestillingen kan spille i Viften.

”Det koster penge at leje Viften, og derfor er vi meget glade for den økonomiske støtte, der gør det muligt, at vi kan invitere børnene til en gratis teaterforestilling. Der er ikke noget bedre end glade børn i teatret, og måske vi kan få fat i de nye teatergængere, der kommer til at elske teatre lige så meget som vi selv gør,” fortæller Joan Hansen.

Det er Rødovre Kommune der varetager ’billetsalget’ og det er intentionen, at de 300 billetter senere på året vil blive delt ud til en række af kommunens børnehaver.

Sådan så det ud, da Rødovre Teaterforening blev kaldt på scenen sidste efterår for at modtage Kulturkongen.dks årlige teaterpris.