Væltede kegler til den helt store guldmedalje

Talentmassen i den lokale bowlingklub BK Sisu fejler bestemt ikke noget. Tidligere på måneden vandt to af klubbens ungdomsspillere dobbelt DM-guld for juniorer.

Tidligere på måneden vandt to af BK Sisus ungdomsspillere dobbelt DM-guld for juniorer.

Foto: Brian Poulsen

Der var ikke mange skud i renden, da de to 15-årige BK Sisu-spillere Monica Schak Nielsen og Tobias Kastfelt Bryde den 12. marts dystede mod landets bedste juniorer ved DM i bowling i Aalborg.

De to lokale spillere havde styr på nerverne og helt styr på det der med at lave strikes og sikrede sig således både individuelt guld og guld i double. Monica vandt double med Monica Watz fra Bowlingklubben Ravnsborg i Køge og Tobias vandt med Sebastian Holm Holst fra HUK 96 fra Herning.

Og hvis du tænker, at du på en god dag måske godt kunne slå sådan to 15-årige teenagere på en bowlingbane, så skal du nok tro om igen.

I den individuelle finale vandt Monica Schak Nielsen over Laura G. Thomsen fra Sydjysk Bowlingteam med en samlet pointscore på 395 i to serier.

I drengene juniorfinale vandt Tobias Kastfelt Bryde med 475 point i finalen over Sebastian Holm Holst fra bowlingklubben HUK 96.

Skal dyste mod de bedste i Europa

Tobias og Monica har efter flotte placeringer og podiepladser i turneringer i Sverige, Tyskland, Belgien, Irland, Frankrig, Holland og Danmark kvalificeret til et internationalt finalestævne, hvor de otte bedste U16-spillere mødes. Det internationale stævne hedder Youth Euro Trophy og afvikles i Belgien den 19. maj.

Monica og Tobias er begge på Dansk Bowlingforbunds talenthold og Tobias er udtaget til ungdomslandsholdet og skal repræsentere Danmark ved EYC European Bowling Youth Championships 2023, der løber af stablen i Wien fra den 1. til 10. april.

Tobias Kaltoft Bryde vælter ikke kun kugler efter behag i ungdomsrækkerne. Den talentfulde bowler debuterede i denne sæson også på BK Sisus Senior herrehold, der spiller i 1. division, og her er han allerede blevet en af de bærende spillere på holdet.

BK Sisu-spillerne Monica Schak Nielsen og Tobias Kastfelt Bryde med guldmedaljerne om halsen