Sporten skal vokse: ”Det er lidt ligesom at starte forfra”

Copenhagen Vikings har en ambition om at etablere en decideret ungdomsafdeling, og på søndag kan børn i alderen 5-8 år prøver kræfter med sporten, når der er åben træning i Espelunden.

Copenhagen Viking er opsat på at etablere en ungdomsafdeling, der skal få sporten til at vokse.

Foto: Robert Hendel

Rødovre er en by med stolte skaterhockeytraditioner, og med den nye overdækkede koldhal i Espelunden er mulighederne for vækst bestemt til stede.

”Og det skal vi udnytte,” lyder det fra Vikings-formand Thomas Wiatr.

I klubregi er Copenhagen Vikings efterhånden gamle i gårde. Flere af spillerne på holdets nuværende veteranhold var med til DM-finale i 1987, og i dag er størstedelen af klubbens medlemmer ’gamle mænd på nye rulleskøjter’.

”Som klub har vi levet længe, men det har ikke været fast kutyme at etablere hold løbende. Tidligere havde vi kun en udendørs bane, som ikke kunne bruges når det regnede, og derfor har vejret altid haft en afgørende betydning. Det har også betydet, at vi aldrig har fået etableret en decideret ungdomsafdeling, men det vil vi forsøge nu,” siger Thoma Wiatr.

Starter U8 og U10 hold op

Og målet om at få stablet en ungdomsafdeling på benene begynder på søndag den 2. april klokken 10, hvor der er åben træning til klubbens kommende U8-hold. Holdet henvender sig til børn der er født fra 2015-2018 og er for alle.

”Det er en kæmpe fordel at kunne stå på rulleskøjter, men ikke et krav. Vi har låneudstyr og det er vigtigt at man har en forælder med, da det kan tage tid at få udstyret på,” fortæller Thoma Wiatr, der glæder sig til forhåbentlig at se mange skaterglade børn i hallen på søndag.

”Hvis vi vil have sporten op at køre, skal der være et flow af flere hold og gerne ungdomshold. Det er nyt og en stor opgave, men helt nødvendigt, hvis sporten skal vokse sig stor. Det er lidt ligesom at starte forfra, men nu giver vi den en skalle. Og heldigvis fornemmer vi en stor opbakning. Rødovre er stadig en stor hockeyby,” siger Thomas Wiatr.

Udover opstarten af U8-holdet, vil der også være opstart af et U10-hold. Her er der første træning den 12. april klokken 16.00.

Tilmelding er påkrævet til begge træninger. Du kan tilmelde dig til klubformand Thomas Wiatr på mail: thomaswiatr31@gmail.com og du kan læse mere om Copenhagen Viking på cph-vikings.dk

Skaterhockeyhallen i Espelunden

Rødovres skaterhockeyhal blev indviet i september måned 2022 ved parkeringspladserne i Espelunden på Korsdalsvej.

I 2020 afsatte Kommunalbestyrelsen 6,5 millioner kroner til opførslen af den overdækkede skaterhockeybane.

Senere viste jordbundsprøver imidlertid, at parkeringspladsens underlag var forurenet. Kommunalbestyrelsen ydede derfor en tillægsbevilling på 1.5 millioner kroner til oprensning og bortkørsel.

Stigende udgifter til byggematerialer og håndværkere forsinkede siden byggeriet og resulterede samtidig i, at Kommunalbestyrelsen måtte afsætte yderligere 4,8 millioner kroner i budgettet. Samlet set landede den samlede regning for skaterhockeybanen dermed på 12, 8 millioner kroner.