I efterhånden mange år har ord som biodiversitet, grøn omstilling og bæredygtighed været en indgroet del af skoleskemaet på Tinderhøj Skole, som er Rødovre Kommunes grønne profilskole, og ligeledes har fået det grønne flag fra Friluftsrådet, som er et symbol på, at miljøet bliver taget alvorligt.
Netop den grønne dagsorden beviste skolen endnu en gang er noget, der ligger skolen meget nært, da skolens nye 100 kvadratmeter lommeskov beliggende i udkanten af skolens boldbane blev indviet.
Skoven er blevet skabt i samarbejde med Rødovre Grønne Nabofællesskaber, By Rum Skole og ikke mindst eleverne selv, som har taget en stor tørn og medansvar for.
I efteråret designede og plantede 6. klasserne den første i del.
I starten af marts har 4. klasserne designet og plantet den sidste del, inden skoven officielt fik klippet snoren over og indviet den 21.marts.
“Vi lærer og er engageret på en helt anden måde, fordi vi har fingrene nede i jorden og medindflydelse på, hvordan skoven har skullet se ud. Det har været en meget lærerig og interessant proces, at vi fået lov til at være med hele vejen. Vi håber, at vi også i fremtiden får indflydelse på, hvordan vi skal bruge skolens grønne område bedst muligt,“ lød det fra en række elever, da lommeskoven blev indviet.

Flere nye arter
Rødovres borgmester Britt Jensen (S) var også tilstede ved åbningen, hvor hun sammen med en heldig elev klippede snoren, inden hun med en hale af elever efter sig, gik på opdagelse i den nye lommeskov.
“Jeg synes, at Tinderhøj Skole viser vejen for, hvordan man tager ansvar for, hvordan man kan redde vores miljø og formindske vores CO2-udspil. Det er imponerende at se, hvordan I elever tager ansvar for at gøre en stor forskel for miljøet både nu og i fremtiden. Den nye skov er ligesom meget jeres fortjeneste,” forklarede hun.

Træerne er plantet meget tæt, hvilket tvinger træerne til hurtigt at vokse i højden for at få del i sollyset. Desuden har eleverne savet og brændt rafter til et beskyttende hegn omkring de små træer og buske.
Området rummede inden anlæggelsen af lommeskoven fire forskellige plantearter (græs, kløver, mælkebøtte og røllike).
Nu rummer skoven 23 hjemmehørende arter af træer og buske, ligesom der er sået 18 forskellige slags hjemmehørende blomster, hvilket er et stort løft til biodiversiteten i området og på skolen.