Sådan gik det for de lokale kandidater

Rødovre er fortsat repræsenteret i Folketinget, da Morten Bødskov kom ind, ellers endte det med at blive en hård aften for de lokale kandidater

Morten Bødskov blev som ventet den store stemmesluger i Rødovrekredsen

Morten Bødskov blev som ventet den store stemmesluger i Rødovrekredsen

Det var ventet, at Morten Bødskov kom ind for Socialdemokratiet i Rødovrekredsen, hvor han selv bor, men også fordi Rødovre er en stærk forankret socialdemokratisk kommune.

Og lokalt i Rødovre blev forsvarsministeren også den helt store stemmesluger med 2606 personlige stemmer, mens cirka hver tredje, som stemte i kommunen, satte kryds ud for liste A.

De lokale Johnnie Gregersen, KD og Necla Baran, Ø, som ligeledes bor i kommunen, opnåede ikke nok stemmer til at komme ind.

Thomas Anker, som er næstformand i Rødovre Håndboldklub, var spidskandidat i Københavns Omegns Storkreds for Alternativet, havde en ambition om at blive valgt, men det blev en tung aften for Thomas Anker, da partiet på trods af et flot valg, mistede deres mandat, mens han ligeledes blev slået på personlige stemmer af den unge Sofie Groth både i Rødovrekredsen og samlet i Storkredsen.

Derfor havde det ikke haft den store personlige betydning for Thomas Anker om partiet havde bibeholdt deres mandat, da det i stedet var gået til Sofie Groth

I tabellen nedenfor kan I se, hvordan Rødovre helt præcist stemte og på hvem.

De lokale kandidater er markeret med fed.