Oliver føler sig godt rustet til Skills

Industriteknikereleven Oliver Jørgensen skal forsvare NEXT København og Welltecs ære ved det prestigefyldte DM i Skills, hvor han skal dyste mod andre unge, der har samme passion som ham.

Oliver føler sig rustet til Skills

Sommerfuglene har ikke helt indfundet sig endnu, men 21-årige Oliver Jørgensen glæder sig til at deltage ved DM i Skills

Snart er det endnu en gang tid til at hylde det dygtige håndværk hos Danmarks dygtigste erhvervsskoleelever, når DM i Skills løber af stablen den 2- og til 4. februar i Fredericia.

En af de skoler, som altid er rigt repræsenteret blandt de 300 deltagere er NEXT København, der ligger på Tæbyvej i Rødovre.

I år er ingen undtagelse, hvor erhvervsskolen sender 14 elever afsted til det jyske i kampen om medaljer.

Industriteknikereleven Oliver Jørgensen er en af de elever, som skal kæmpe for Rødovres ære ved Skills.

Han står dagligt i lære hos Welltec, hvor han arbejder med en såkaldt CNC-maskine(computer-styret maskine), der ud fra en given tegning kan klargøres til dreje, bore og fræse i alle slags materialer og derved leverer unikke og specialdesignet reservedele og emner til industrien.

Nogle af de reservedele er blandt andet motor- og flydele, men der er også en stor vægt på programmering.

“Jeg glæder mig meget til at deltage for sidste gang ved Skills, inden jeg bliver færdigudlært. Det er klart, at jeg går efter at vinde, men det er lige så vigtigt for mig at tage det som oplevelse. For uanset, hvordan det går, giver det værdifuld læring, som jeg kan tage med mig videre,” forklarer Oliver Jørgensen imens maskinen larmer godt i baggrunden.

Allerede nu har Oliver Jørgensen startet forberedelserne til, at slaget skal stå i Fredericia, hvor han ankommer en dag før alle andre, da de får lov til at se deres tegning en dag før, at Skills officielt starter.

Ud fra den skal de programmere en reservedel i et ukendt materiale, inden de selv skal bibringe delen et innovativt personligt præg, men en computer er ikke bare en computer, fortæller han.

“Den CNC-maskine, der vi skal bruge til eksamenen er ikke den samme, som jeg bruger hos Welltec. Det svarer til at gå fra en Windows computer og over til at lære en Mac computer udenad. Heldigvis har skolen sådan en maskine, der jeg har trænet på, men det gælder om at have det rette mindset, for der er ikke tid til at spilde tiden i de fire timer, som eksamen varer.”

Den 21-årige mand fortæller ligeledes, at Welltec har været så glade for ham, at de vil beholde ham, når han bliver færdig med sin uddannnelse til sommer.