Nytårsbal: Forening sætter danseglæde på dagsordenen

Copenhagen Bigband leverer musikken, og alle kan deltage, hvis man spørger en af initiativtagerne. ”Nytårsballet er for alle uanset niveau. Det vigtigste er, at vi får en festlig og sjov aften,” siger Jonna Glifberg.

Du er inviteret med til dansefest

Rødovre Dansevenner gør sig klar til et brag af en dansefest i Kulturhuset Viften lørdag den 28. januar. På billedet ses søstre Birgitte og Jonna Glifberg, der begge er aktive i foreningen.

Foto: BRIAN POULSEN

Livet er ikke altid en dans på roser, men rumbaen, valsen og de forbudte trin skaber glæde, og derfor sender Rødovre Dansevenner igen i år en åben invitation ud til alle borgere, der har lyst til at slå sig løs til en cha cha cha på dansegulvet. Og der er plads til alle, uanset om man har helt styr på trinnene eller er totalt dansenovice.

Dans er ikke overraskende det altoverskyggende tema i Rødovre Dansevenner og for foreningen har det siden opstarten i 2019 været vigtigt at få etableret tilbagevendende årlige dansebegivenheder i Rødovre, herunder Nytårsballet.

”Vi vil til Nytårsballet gerne samle danseglade folk til en festlig aften. En aften hvor danseglæden har mulighed for at udfolde sig til tonerne fra et ’levende’ orkester. Vi vil gerne have sat mere dansekultur og danseglæde på dagsordenen i Rødovre kommune,” fortæller Jonna Glifberg, der er kasserer i Rødovre dansevenner og en af stifterne foreningen.

”Ved at danse og bevæge sig i samvær med andre, styrkes sundheden og du kan simpelthen ikke være trist eller sur, når du danser,” siger Jonna Glifberg, der samtidig mener, at foreningens dansearrangementer skaber muligheder for nye fællesskaber på tværs af alder, køn og etnicitet.

”Og det forebygger blandt andet ensomhed og øger dermed livskvalitet,” siger hun.

Du kan øve dig inden

Nytårsballet finder sted i Kulturhuset Viften lørdag den 28. januar klokken 19, men tidligere på dagen er der mulighed for at øve sig på en række af de danse, der bliver omdrejningspunktet til aftenens nytårsbal, hvor bandet Copenhagen Bigband leverer musikken fra scenekanten.

I festsalen i Broparken på Slotsherrens Vænge 2 vil underviser og danselærer Leo Skytte afvikle to workshops, hvor man kan lære basis dansetrin i udvalgte danse som vals, quickstep, rumba og cha cha cha.

”Rødovre Dansevenners Nytårsbal er for alle uanset niveau. Det vigtigste er, at vi får en festlig og sjov aften, hvor alle danser med de trin, de nu hver især kan. Der vil i løbet af aftenen blive lagt op til fællesdanse, som vores danseinstruktør Leo Skytte instruerer i. Derudover vil der være et danseshow med et af landets dygtige turneringsdansere,” lyder det fra Jonna Glifberg.

Hvis man ikke er medlem af Rødovre Dansevenner koster det 200 kroner at deltage. Der er ligeledes en egenbetaling for deltagelse i de to workshop og mulighed for at købe en ’danseplatte’ i Viftens Bistro fra klokken 17, inden Nytårsballet begynder klokken 19.

Billetter kan købes via billetten.dk

Få styr på dansetrinene

De to workshops med underviser Leo Skytte finder sted lørdag den 28. januar i festsalen i Broparken, Slotsherrens Vænge 2

Workshop 1: klokken 11.00 – 12:50:

Vals og Cha cha cha for begyndere og let øvede

Workshop 2: klokken13.00 – 14.50:

Quickstep og Rumba for begyndere og let øvede