Ny festival uddeler pris på 30.000 kroner: Skal din forening vinde?

Den kommende endagsmusikfestival Backyard Stage vil samle ungdommen til tidens toner og samtidig støtte op om lokale fællesskaber med nystiftet pris og en stor pose penge.

Når Lamin (billedet), Skinz og Tessa fredag den 19. maj skal få Espelunden til at koge til endagsfestivalen Backyard stage, vil en lokal forening i samme forbindelse blive hyldet fra scenekanten og få overrakt en check på 30.000 kroner.

Foto: Robert Hendel

Når Lamin, Skinz og Tessa fredag den 19. maj skal få Espelunden til at koge til endagsfestivalen Backyard stage, vil en lokal forening i samme forbindelse blive hyldet fra scenekanten og få overrakt en check på 30.000 kroner.

I forbindelse med at Backyard Stage i løbet af året lander i Rødovre, Esbjerg og Aalborg har arrangørerne bag indstiftet ’Backyard Prisen’, som udover æren lyder på 30.000 kroner.

Prisen vil blive tildelt en forening i hver af de tre byer, som gør en ekstraordinær indsats for unge mennesker i form af at åbne døre til nye venskaber, modvirke ensomhed og skabe rum til inklusion gennem deres aktiviteter.

”Vi vil gerne give noget til lokalsamfundet, hylde og hjælpe en lokal forening, der understøtter fællesskaber, skaber oplevelser og venskaber. Det er det mantra vi selv lever efter og arbejder ud fra,” fortæller Lasse Ramlau fra Backyard Stage om den nystiftede pris, der vil blive uddelt til endagsfestivalen i Rødovre den 19. maj.

Kriterier for indstilling til ’Backyard Prisen’

Kriterier for indstilling til ’Backyard Prisen’

Prisen vil blive tildelt en forening, der over det seneste år/den seneste periode er lykkedes med at:

•Åbne døre til nye samt fastholde eksisterende venskaber

•Give uforglemmelige øjeblikke

•Modvirke/modarbejde ensomhed

•Skabe sammenhold

•Bygge bro mellem grupper

•Nedbryde barrierer

•Igangsætte nye aktiviteter

•Rekrutteringstiltag, herunder involverer en gruppe/grupper, der ikke allerede er med i foreningen

•Hjælpe unge til at blive frivillige

Sådan nominerer du en forening

Alle lokale foreninger og initiativer kan komme i betragtning til at modtage prisen og de 30.000 kroner, der følger med. Det står frit for alle at nominere en lokal forening, og foreninger der indenfor det seneste år allerede har modtaget midler fra kommunen eller idrætsorganisation, til at arbejde med projekter indenfor prisens formål, vil også kunne blive nomineret og modtage Backyard Prisen 2023.

”For os er det vigtigt med en pris, hvor alle kan være med. Det er en pris der skal støtte op om lokale initiativer og derfor har det også været vigtigt, at juryen består af lokale. Det er en lokal pris og derfor er det også de lokale, der skal bestemme, hvem der skal hædres,” siger Lasse Ramlau om den jury, der udover en repræsentant fra Backyard Stage og Rødovre Lokal Nyt blandt andet, vil bestå af unge, der er aktive i det lokale foreningsliv.

Sådan nominerer du en forening

Det står frit for alle at nominere en lokal forening, og det er muligt at nominere en forening til prisen frem til den 10. maj, hvorefter juryen vil udpege en vinder, som vil blive hyldet på scenen i Espelunden den 19. maj.

Det vil på ingen måde være påkrævet, at en forening skal være lykkedes med alle kriterier. Tilsvarende er det ikke påkrævet, at det er sket gennem en målrettet/struktureret indsats, men kan derimod bare være sket gennem den indsats frivillige og ildsjæles har ydet.

Nomineringen skal kort være motiveret med fokus på, hvordan foreningen arbejder med/er lykkedes med at opfylde kriterierne. Det er kun foreninger, der er hjemmehørende i Rødovre, der kan nomineres.

Indstillingen skal sendes til ansogning@backyardstage.dk

Seneste frist er den 10. maj.

Tidsplan for uddeling af ’Backyard Prisen’

Tidsplan:

19. april til 10. maj: nominering af foreninger

11. maj til 15. maj: Votering af juryen i Rødovre

19. maj: Overrækkelse og hyldest af vindere til Backyard Stage i Rødovre