Nægter sig skyldig: Varetægtsfængslet for storbrand

En 54-årig mand er blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger for forsætlig brandstiftelse på Damhus Boulevard natten til den 27. januar. Selv nægter den mistænkte sig skyldig.

En 54-årig mand er blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger for forsætlig brandstiftelse på Damhus Boulevard

Foto: Steven Knap

Efter flere ugers intens efterforskning og tavshed fra politiets side omkring den omfattende storbrand på Damhus Boulevard natten til den 27. januar, meddelte Københavns Vestegns Politi i tirsdag, at der var anholdt en mand i sagen.

En 54-årig mand var mistænkt for forsætlig brandstiftelse, og han blev i første omgang fremstillet i grundlovsforhør, hvor retten valgte at opretholde anholdelsen af ham i tre gange 24 timer.

Den mistænkte blev fremstillet igen i Retten i Glostrup fredag eftermiddag, hvor han bag lukkede døre blev varetægtsfængslet i fire uger.

Københavns Vestegns Politi oplyser, at der er nedlagt navneforbud i sagen, og at den mistænkte nægter sig skyldig.

Tip Lokal Nyt

Har du et tip eller viden om branden på Damhus Boulevard? Så kontakt mig her: christian.valsted@sn.dk / tlf. 22122069

Naboer evakueret under brand

Den 54-årige mand er mistænkt for at stå bag den opfattende storbrand på Damhus Boulevard, der natten til fredag den 27. januar raserede et hus, der var under ombygning. Ingen personer kom til skade, men branden var så kraftig, at flere naboer måtte evakueres. I alt var 21 køretøjer og 49 brandfolk i aktion under brandslukning på Damhus Boulevard, og da nat blev morgen stod det klart, at bygningen stort set var brændt ned til grunden og forvandlet til en brandtomt midt i villakvarteret.

”Der var tale om en kraftig brand, og huset er mere eller mindre brændt ned. Det var en bygning under renovering og derfor blev ilden ikke stoppet af døre og andre ting, men kunne sprede sig langt hurtigere,“ fortalte operationschef hos Hovedstadens Beredskab, Hans Jørgen Larsen, til Rødovre Lokal Nyt dagen efter branden.

Vi følger sagen…

De sørgelige rester af bygningen på Damhus Boulevard i de tidligere morgentimer efter branden natten til den 27. januar.