KLUMME: Lille mand i store problemer!

Problemer kan opstå helt ud af det blå, som her forleden aften.

KLUMME: Lille mand i store problemer – igen!

Christian Christensen er 'Christians Chrummer' i lokalavisen

Foto: BRIAN POULSEN

Af klummeskribent Christian ’Chrumme’ Christensen

Jeg lå i min seng og læste. Pludselig kommer “Vasketøjsnissen” (altså min hustru) ind i soveværelset og lægger et par øreringe på min hovedpude og spørger mig: “Noget vi skal tale om?”

Jeg kigger på dem og siger “De er fine – har du lige købt dem?” – “Næ, det har jeg ikke, Christian, for jeg fandt dem i vaskemaskinen og jeg tror de har ligget i lommen på DINE jeans!”

“Altså sig mig engang, skat, hvorfor i helvede skulle jeg have et par ørenringe i mine lommer?” – “Ja det er jo det jeg spørger DIG om!”

Sandheden er: Jeg har INGEN idé om, hvordan, hvorfor eller hvornår, jeg har modtaget et par ørenringe til opbevaring. Jeg har skrevet til de kvinder jeg sådan umiddelbart har været i kontakt med siden sidst mine jeans blev vasket. Intet svar. Jeg har så udvidet eftersøgningen til, at omfatte alle mine facebook-venner. Stadig uden resultat.

Jeg har tænkt over, hvilken situation man (jeg) må have stået i, hvor en kvinde har været nødt til, at finde een som kunne passe på hendes ørenringe. Hvorfor ikke putte dem i sin egen lomme eller håndtaske? Hvorfor ikke spørge en ven-INDE? Hvorfor MIG???

Og sig mig engang, hvilken situation, ville sådan en kvinde være i, siden at ørenringene ikke kunne blive i ørerne? Altså hverken en tur i rutsjebanen eller en rusketur i køjen, ville vel gøre det nødvendigt at fjerne ørenringene.

Altså lige meget hvilke, af de ovenstående scenarier der kunne være tale om, så er det jo skuffende, at jeg ikke bare i det mindste har et minde om det.

Men her står jeg nu. Jeg har ikke en forklaring – andet end at vaskemaskinen ER en magisk maskine. Vi ved jo ALLE hvordan den æder sokker – og ALDRIG i par – bare en enkelt ad gangen. Men at den også kan trylle noget FREM er ganske nyt for mig.

Jeg kunne selvfølgelig have sagt: “Nå dem der. Ja de er en gave til “Vasketøjsnissen” for hendes ihærdige arbejde med at skaffe mig rent tøj på kroppen”

Men det gjorde jeg ikke. Og indtil videre – så har min kone godtaget min manglende forklaring. Jeg frygtede faktisk, at den klumme skulle være både en eftersøgning af en ny bolig OG en kontaktannonce.

PS: Jeg ved godt, at mænd kan betjene en vaskemaskine. Og det kan jeg skam også. Det er bare oftest min kone, der betjener den. Men så laver jeg så meget andet. Jeg har faktisk vasket tre maskinfulde i denne uge – ganske vist det samme tøj, som jeg glemte at tage ud – altså bare inden “nogle” går kønsrolle-amok over, at min kone vasker mit tøj! Gider ikke høre på det!