KLUMME: Er du WOKE?

På det spørgsmål, må jeg nok svare: måske

Christian Christensen er 'Christians Chrummer' i lokalavisen

Foto: BRIAN POULSEN

Af klummeskribent Christian ’Chrumme’ Christensen

Jeg har lavet comedy i næsten 20 år og jeg har skrevet Christians Chrummer i næsten lige så lang tid. I de 20 år, må jeg bare sige, at verden HAR ændret sig. Og jeg er sgu ikke sikker på, at den har ændret sig til det bedre.

Tag nu bare debatten om transvestit optræden for børn på Frederiksberg. Siden hvornår, er det blevet et krav, at nogle SKAL ytre deres modstand mod dette? Altså for 20 år siden så tænker jeg, at hvis man ikke brød sig om det, jamen så blev man bare væk. Men i dag, så er det næsten som om at nogle har en PLIGT til at ytre sig negativt om arrangementet – som sjovt nok blev mere populært end upopulært.

Min ynglingskomiker, Ricky Gervais, udtrykte det på denne måde. Forestil dig at du går forbi opslagstavlen i dit supermarked og ser, at der hænger et opslag fra en guitarlærer som tilbyder guitar-undervisning. Vil du så tage nummeret ned fra opslagstavlen og ringe til ham og skælde ham ud: JEG ER OVERHOVEDET IKKE INTERESSERET I GUITAR UNDERVISNING. JEG HADER GUITAR, IDIOT!

Nej vel? Du går bare forbi. Har du lyst til at lære at spille guitar, så ringer du måske. Hvis ikke, så smutter du bare ind og køber din mælk. Længere er den historie ikke – og det samme burde gælde for drag-showet på Frederiksberg. Gå videre, hvis det ikke har din interesse!

Måske ved I det, men jeg er jo både skuespiller OG teksforfatter til mange tekster til det års Rødovre Revy – så vel som jeg skriver denne klumme. Jeg sidder ALDRIG og tænker: NU skal jeg krænke nogen. Det sker så alligevel, at nogle føler sig krænket. Der er jeg altså nødt til at sige: Bliver du krænket, så er det DIT problem. INGEN kan forvente at gå gennem livet, hvor ALLE mener det samme som dig. Og du får ALDRIG en undskyldning!

Til dette års Rødovre Revy, har jeg lavet en omskrivning af sketchen “Der sidder 4 mand på en tømmerflåde”. Den er skrevet i 1958, jeg har så sat fuld spade på med woke-ness årgang 2023. Her skal vi jo tage hensyn til om de 2 af dem på tømmerflåden ikke skal være kvinder og om ikke mindst en skal have anden etnisk oprindelse end dansk. Og hvad med de arbejdsløse, invalide-pensionister, LBGT+’er og de handicappede, skal de ikke også inkluderes i sketchen Og kan man overhovedet gøre grin med nogle der sidder på en tømmerflåde, når 25.000 flygtninge er druknet i Middelhavet?

Hey i øvrigt, så skal du da smutte ind på billetto.dk og købe en billet til revyen. Den er morsom, men vi kan ikke give dig garanti for at du IKKE bliver krænket. Hvorfor? Fordi vi ikke har den ringeste anelse om, HVAD du bliver krænket over!