Fortsætter fremmarchen mod den bedste række

RS Rødovre Volleys herrer er klar til at spille 1. division fra næste sæson efter en udebanesejr på 3-1 over Gentofte.

Smash. Ingen kunne røre RS Rødovre Volleys herrer, da de for andet år i træk rykkede op. Nu mangler de kun en række for at være helt tilbage i landets fornemste selskab. Foto: Morten Hessellund

I mange år i 1960 og 1970’erne var RS Rødovre Volley en magtfaktor i dansk volleyball, hvor klubben vandt adskillige DM og pokaltitler.

I de senere år har klubben dog primært ageret, som fødekasse og udviklet talenter til de højereliggende rækker, uden for alvor at kunne finde tilbage til fordums styrke, men det er der ved at blive lavet drastisk om på i de sidste to år.

Her er klubbens bedste herrehold igen begyndt at røre på sig, da de med en sejr ude over Gentofte, for andet i træk sikrede sig oprykning.

Den præstation betyder, at klubben nu skal spille i landets næstbedste række, når næste sæson går i gang.

"Oprykningen er kulminationen på flere års målrettet satsning på egne talenter. Vi har nu haft vores amerikanske træner, Mark Piorkowski, i 2 år, og resultaterne taler for sig selv. Mark har formået at skabe et godt træningsmiljø med masser af intensitet til træningerne," forklarer formand Peder Toftgård.

Formanden glæder sig også over, at søndagens kamp gav 1. holds debut til de to talentfulde U17-spillere, Tobias Packert Martensen og Daniel Schou.

"Det er vigtigt at få integreret de unge spillere på holdet, og vi har flere dygtige unge spillere på vej, som i de kommende sæsoner også vil banke på til holdet", afslutter Peder Toftgård.

Mark Piorkowski er ligeledes træner for klubbens damehold, som efter en svær sæsonstart sluttede på en 4. plads i Danmarksserien.