Fiskehandler: Er folk bange for at lugte af fisk?

Centrum Fisk drømmer om nyt personale, men trods mange ihærdige forsøg er det endnu ikke lykkes at få bid, og det ærgrer Danny Nielsen.

Fiskehandler: Er folk bange for at lugte af fisk?

Det er svært for fiskehandlerbranchen at få bid og halet nyt personale ombord. Det forstår Danny Nielsen fra Centrum Fisk ikke, for det er verdens bedste job.

Foto: BRIAN POULSEN

26-årige Danny Nielsen driver den særdeles succesfulde fiskeforretning, Centrum Fisk, er chef for et ungt team af medarbejdere og har mange glade kunder.

Det lyder umiddelbart superglædeligt, og det er det også, men så alligevel ikke helt for Danny ønsker sig to brændende to nye lærlinge eller unge mennesker, men de er ikke til at få.

Det er ikke fordi, at Centrum Fisk ikke har forsøgt at finde nye kolleger både med fysiske opslag i butikken og på de sociale medier.

Blandt andet vises Centrum Fisk TikTok videoer mange tusinde gange på det populære ungemedie, men det til trods er det afsindigt svært for Danny at finde, ja, netop unge mennesker, som vil stå i lære hos ham i hans fiskeforretning.

“Jeg ved ikke, om folk er bange for at lugte af fisk, men vi har kæmpe udfordringer med at finde nyt personale og nye lærlinge. Jeg synes efterhånden, at vi har prøvet og forsøgt alt, men ingen har bidt på krogen endnu, selvom det er et virkeligt fedt fag,” fortæller Danny Nielsen.

Hos Centrum Fisk er de ikke bange for at lave sjove videoer og lægge dem op TikTok, hvor mange tusinde griner med. Desværre har det ikke lykkedes dem at finde nye lærlinge ad den vej. Foto: Christian Valsted Foto: Christian Valsted

Et brancheproblem

Danny ærgrer sig gul og blå over, at det skal være så vanskeligt at finde unge mennesker, der vil prøve kræfter med fiskehandlerfaget, men hans historie er desværre langt fra enkeltstående også slagterbranchen er presset, fordi de unge mennesker ikke vælger erhvervsuddannelserne til i samme grad som for eksempel gymnasiet og de videregående uddannelser.

“Det er et brancheproblem, som vi har haft i mange år. Vi bliver færre og færre og er ved at være en uddødende race, og det er virkelig trist, for man er sikret et job, når man er færdig, og det er i sig selv ret unikt,” forklarer han.

Han har brug for hjælp til at følge med forretningens massive vækst, og de må gerne have krudt i røven, som Danny selv, så tilbyder han en arbejdsplads med højt til loftet, og plads til alle.

“Det kræver ikke voldsomt meget at blive fiskehandler eller udlært hos os. Du skal kunne fire ting, stå tidligt op, være smilende, have gåpåmod og kunne tage fat. Resten kan man lære henad vejen som for eksempel filetering, men det må da være en drøm for nogle at arbejde med over 100 forskellige arter, hvor kun fantasien sætter grænser,” afslutter han.