Finalisterne er fundet: Her er de nominerede til idrætspriserne

Det er et stærkt felt, der i år kandiderer til priserne som ’Årets idrætsudøver’ og ’Årets idrætsleder’. Her er de tre nominerede i hver kategori. Stem på din kandidat nederst i artiklen.

Siden 1965 er der i Rødovre blevet uddelt priser til idrætsudøvere og idrætsledere, der har gjort sig særlig bemærket. Idrætspriserne er den mest ærefulde pris i Rødovre Kommune indenfor idræt, uanset om man er udøver eller leder.

Rødovre Kommune og Fællesrepræsentationen for idrætsforeninger i Rødovre, FIR, og årets uddeling finder sted den 27. august til foreningslederfesten i Rødovrehallen.

I den seneste måned har det været muligt at indstille kandidater, og siden har dommerjuryen indsnævret feltet af nominerede.

Sådan findes vinderne

Vinderne af ’Årets Idrætsudøver’ og ’Årets Idrætsleder’ findes på baggrund af en brugerafstemning på sn.dk og en efterfølgende pointafgivning blandt priskomiteens medlemmer.

Ved afstemningen på sn.dk vil de nominerede, til de to priser, få tildelt henholdsvis 3, 2 og 1 point efter hvem der får tildelt flest stemmer.

Brugernes pointafgivning vil indgå, når dommerkomiteen, der består af FIRs bestyrelse og redaktøren fra Rødovre Lokal Nyt, senere afgiver point. Dommerkomiteen består af otte personer, der hver kan afgive ét point i hver kategori.

Afstemningen på sn.dk løber frem til søndag den 31. juli klokken 20.00.

Udover de to hovedpriser vil ungdommen også blive hyldet til en fest i Kulturhuset Viften den 29. september. Her vil der blive uddelt priser til ’Årets unge idrætstalent’ og ’Årets unge idrætsleder’.

De seks finalekandidater til de to ungdomspriser vil blive præsenteret i Rødovre Lokal Nyt onsdag den 3. august.

De nominerede til prisen som ’Årets idrætsudøver:

Rødovre Mighty Bulls Q:

Rødovres ishockeykvinder havde en forrygende sæson, med sølv i pokalturneringen og et danmarksmesterskab, hvor de brød HVIK seksårige mesterskabsmonopol og selv hjemtog det første DM-guld i 17 år. Tre af holdets profiler var ligeledes en del af det danske landshold, da der var OL i Tokyo. RMB Q er indstillet som hold.

Rødovre Mighty Bulls Q i sejrsrus efter DM-guldet tidligere på året Robert Hendel

Edi Hrnic, Hwarang Taekwondo Klub:

Den talentfulde taekwondokæmper Edi Hrnic, fra Hwarang Taekwondo Klub, har på rekordtid slået sit navn fast med syvtommersøm. Udover et danmarksmesterskab i sidste weekend, stod Edi Hrnic øverst på sejrsskamlen til Croatia Open, og tidligere på året vandt han sølv ved Europamesterskaberne i England. Det var den første danske medalje ved et EM i 12 år.

Edi Hrnic (tv) vandt tidligere på året EM-sølv i den engelske by Manchester. På billedet ses han med holdkammerat Tobias Hyttel efter at begge havde vundet guld, i hver deres vægtklasse, ved Croatia Open i juni måned.

Jonas Schwarz, Rødovre Tennisklub:

Tennisspiller Jonas Schwarz er en af de bærende spiller på Rødovre Tennisklubs herredivisionshold, der de sidste fem år har været en fast bestanddel i toppen af 1. division for hold. Jonas er indstillet til prisen som ’Årets idrætsudøver’ fordi han konstant har befundet sig i toppen af dansk tennis gennem flere år, hvilket kulminerede med sølv ved DM for seniorer indendørs i april.

Jonas Schwarz (th) vandt sølv for seniorer ved indendørs-DM i april. Foto: Rødovre Tennisklub

De nominerede til prisen som Årets idrætsleder:

Marc Brendle, Boldklubben Avarta:

2. senior træner i Avarta, Marc Brendle, har formået at skabe et elitemiljø båret af venskaber, sammenhold, fællesskab og tryghed. Han startede som forældretræner i midten af 00’erne, men har siden uddannet sig og i 2018 opnåede Marc UEFA A-licens. 10 af spillerne fra det oprindelige hold spiller stadig klubben og i juni 2022 nåede holdet, med Marc i spidsen, endnu en vigtig milepæl, da holdet i overbevisende stil kvalificerede sig til oprykning til Sjællandsserien.

Fodboldtræner Marc Brendle står i spidsen for 2. senior i Boldklubben Avarta, der i denne sæson rykkede op i Sjællandsserien

Torsten Land Daugaard, Rødovre Karateskole:

Træner Torsten Land Daugaard er en nøgleperson i Rødovre Karateskole. Torsten brænder for sin sport, og det smitter af på klubbens udøvere. Torsten møder sine karateelever i øjenhøjde, og favner samtidig en stor og mangfoldig gruppe karateelever på tværs af deres køn, alder og etnicitet.

Torsten Land Daugaard er forbunds- og licensinstruktør i Dansk Karate Forbund og formand for Rødovre Karateklub.

Allan Olsen, Islev Taekwondo:

Cheftræner Allan Olsen fra Islev Taekwondo Klub er indstillet til prisen som ’Årets idrætsleder’, da han i en lang periode med corona og nedlukninger har formået at se muligheder, og rent faktisk udnytte omstændighederne og vende situationen til noget positivt for både medlemmer og træningsmiljøet.

Allan Olsen beskrives som en cheftræner, der forstår at rumme alle de forskelligheder der er i klubben og se ud over sig selv.