Erhvervsminister: Folk skal kunne bo og arbejde i hovedstaden

Lokale virksomheder, repræsentanter fra Sjællandske Medier, byens borgmester Britt Jensen (S) og erhvervsminister og Rødovreborger Morten Bødskov deltog den 18. april i et dialogmøde i Atlas Biograferne om erhvervspolitik på den nationale og lokale scene.

Erhvervsminister Morten Bødskov (S) diskuterer erhvervspolitik med Rødovre Lokal Nyts redaktør, Christian Valsted. Foto: Robert Hendel.

Foto: Robert Hendel

Til tonerne fra favoritkunstneren Bruce Springsteen og til nummeret ’Dancing in the Dark’ lavede Rødovre Lokal Nyts redaktør, Christian Valsted, en god gimmick på Danmarks erhvervsminister Morten Bødskov, da han blev kaldt på scenen i Atlas Biograferne til en snak om Danmarks erhvervspolitik, hvor Rødovre Lokal Nyt og Sjællandske Medier var værter.

Heldigvis faldt den særlige præsentation i god jord hos erhvervsministeren, som efter eget udsagn ’aldrig var blevet præsenteret til en Bruce sang før´, inden han glædesfuldt fortalte, at han i år runder 40 koncerter, som tilskuer til Bruce Springsteens koncerter.

Den løsslupne stemning blev dog hurtigt erstattet af seriøsitet, da snakken først faldt på krigen i Ukraine og sidenhen Danmarks erhvervspolitik, som også er under pres på grund af krigen, men trods alt oplever fremgang.

“Det er en voldsom tid, som vi har været igennem i de seneste par år. Kigger vi på de brancher, som har været hårdt ramt under kriserne, så er der positive tendenser at spore for dansk erhvervsliv. Antallet af antal overnatninger er over niveauet fra før coronakrisen ramte landet. Det er et udtryk for, at hjælpepakkerne har hjulpet og boostet turisme-branchen og dansk erhvervsliv generelt,” siger Morten Bødskov.

Flotte tal nye udfordringer

Dykker man ned i tallene, peger pilen heldigvis den rigtige vej for erhvervslivet, og selvom det umiddelbart lyder som en god ting, så åbner den nylige vækst og lave arbejdsløshed, for andre udfordringer, pointerede erhvervsministeren.

“Det går godt for dansk erhvervsliv, så godt, at den største udfordring pt. er manglen på arbejdskraft, som der er virksomheder der akut står og mangler. For at løse den udfordring handler det om, at man udnytter den fremgang som dansk økonomi står i og får alle med. Det er Demskov El og deres samarbejde med jobcentret et glimrende eksempel på, hvor de omskoler medarbejdere. For løser man ikke den problematik både lokalt og nationalt, så risikerer vi, at det hele går i stå, og det kan dansk økonomi ikke holde til.”

Det var dog ikke kun nationalt, at erhvervsministeren kunne fortælle om fremgang. Den eksisterer også lokalt lige udenfor Atlas Biografernes døre.

“Erhvervslivet i Københavns Omegn herunder Rødovre vækster, og det går godt. Der er godt gang i den, og det er virkeligheden. De vigtigste parametre er, at folk skal kunne bo og arbejde i Københavns Omegn. Det giver noget for samværet og samhørigheden, at byerne ikke blot er en by, hvor flere forsvinder for at tage på arbejde udenfor byen, og derfor skal vi huske på at udvikle og dyrke begge dele,” afsluttede han.

Efter erhvervsministeren indtog Rødovres borgmester Britt Jensen scenen, hvor hun gik i dybden med Rødovres erhvervspolitik.