Dødsulykke klarlagt: Her er politiets teori

Den 37-årige mand, som er sigtet for uagtsomt manddrab, vanvidskørsel og for at have bragt andres liv eller førlighed i fare, kørte mindst 150 km/t og overfor rødt, da ulykken skete på Avedøre Havnevej i sidste uge.

Sådan skete den uhyggelige dødsulykke: 37-årig bragede gennem byen

En 37-årig mand er sigtet for vanvidskørsel, uagtsomt manddrab og for at have bragt andres liv eller førlighed i fare. Nu viser politiets undersøgelser, at han kørte mindst 100 procent for stærkt og overfor rødt.

Foto: Steven Knap, Byrd

Det endte i en kæmpe ulykke med dødelig udgang, da en 37-årig mand tirsdag aften i sidste uge forårsagede et stort uheld på Avedøre Havnevej i Rødovre lige ud for Rødovre Stationsvej og det nye boligbyggeri Rødovre Port.

Ulykken endte med at koste en 34-årig mand livet, mens to andre herunder den 37-årige selv blev alvorligt kvæstet i ulykken. To andre slap fra ulykken uden fysiske skader, hvor i alt fire biler var impliceret.

Det ved politiet

Nu viser politiets undersøgelser, hvad der helt konkret foregik på Avedøre Havnevej omkring 19.20, hvor den alvorlige ulykke skete.

Den 37-årige mand, som menes at stå bag ulykken, kom ifølge en bilinspektør tordnede af sted med ikke under 150 kilometer i timen på strækningen, hvor den tilladte hastighed normalt er 60 kilometer i timen på den side af broen ved Rødovre Port, hvor ulykken skete.

Det karakteriseres som vanvidskørsel, og manden kørte desuden direkte overfor rødt, da ulykken indtraf.

Politiet afventer fortsat svar på prøverne, som skal påvise, om manden var påvirket af alkohol og eller stoffer i forbindelse med ulykken.

Kort efter gik det som tidligere nævnt grueligt galt, da mandens vanvidskørsel endte i et stort sammenstød, hvor en 34-årig mand mistede livet.

Den 37-årige blev onsdag i sidste uge fremstillet i et grundlovsforhør in absentia indtil den 9.februar på grund af sine egne skader.

Han vil dog blive fremstillet igen i et nyt grundlovsforhør, når hans hospitalsindlæggelse tillader det, oplyser Københavns Vestegns Politi på Twitter.

Hvornår det sker er endnu uvist.