Det kimer nu til julefest med fint besøg

Både borgmesteren og julemanden byder julen velkommen i Islev, når Bibliotek Trekanten tænder sparelyspærerne på juletræet foran Islev Bibliotek den 30. november.

Julen er hjerternes fest og mange glæder sig til, at julen står for døren. Med pebernødder, juletræ, julegaver og juletræer. Det gør de også hos Islev Bibliotek, hvor de igen inviterer til juletræstænding foran Trekanten. Foto: Arkiv

Det er sørme snart sandt, at det er december, men inden det hele ender i en voldsom trængsel og alarm, og det for alvor kimer til julefest, skal alle forberedelserne lige overstås.

En af de forberedelser er den traditionsrige juletræstænding foran Islev Bibliotek, hvor selveste julemanden kommer på besøg.

For igen i år er institutionerne i Islev gået sammen om at rejse, pynte og tænde juletræet i samarbejde med ’Sammen med borgeren i Islev’.

Bag arrangementet står Bofællesskaberne, Rødovre Frivilligcenter, Ældrecentret Broparken, Byggelegepladsen Broparken, Børneinstitutionen Slottet og Trekanten/Islev Bibliotek.

Under initiativet ’Sammen med borgeren i Islev’ arbejder de for at styrke og fremme fællesskabet i Islev.

Det sker den 30.november, hvilket vil være fjerde gang, at julelysene på både træet og i børnenes øjne tændes, men i år vil julelysene kun være tændt i et interval på fire timer fra 15.30 til 19.30 for at spare på strømmen.

Det kommer dog ikke til at skorte på julehyggen, for allerede fra klokken 15.30 åbner boderne med gratis kaffe og varm kakao.

Kort derfra vil børnene fra Institutionen Slottet synge nogle for de fremmødte, men også byens helt egen jule-borgmester Britt Jensen(måske iklædt en nissehue, ingen ved det) vil officielt byde velkommen, inden træet tændes, når mørket sænker sig over Islev bliver træet tændt, og man tager hinanden i hænderne, imens man passende kan få pudset verserne af på ’Højt fra træets grønne top’, for hvordan er det nu lige den går, når man rammer fjerde vers af Peter Fabers juleklassisker, eller når ud på ottende vers af ’Et barn er født i Betlehem’.

Nissehuer, julesweatere og røde næser er meget velkomne. Det hele afsluttes cirka 17.30, og skulle man fryse lidt, kan man få varmen inde i julestuen, hvor man kan blive klogere på, hvordan man fejrede jul i gamle dage og lære den ædle kunst at flette et julehjerte eller andet gammeldags julepynt.

Ingen julefest uden gaver, så deltager man i julekonkurrencen, får man chancen for at vinde årets første julegave.