DEBAT: Det er hykleri

Samtlige partier i Folketinget, undtagen Enhedslisten, stemte for øgede militærudgifter over årene. 18 milliarder kroner. Den konkrete konsekvens af krudt og kugler er serviceforringelser, prisstigninger og besparelser, der går udover klima, grøn omstilling og social velfærd.

Britt Jensen (S) har bedt forvaltningen kortlægge, hvordan borgere, der er hårdt ramt af inflation og den nuværende energikrise, kan hjælpes økonomisk

“Den konkrete konsekvens af krudt og kugler er serviceforringelser, prisstigninger og besparelser, der går udover klima, grøn omstilling og social velfærd,” skriver Peter Mikkelsen (Ø) i dette debatindlæg

Foto: Christian Valsted

Af Peter Mikkelsen (Ø), Kommunalbestyrelsen

KL`s næstformand og borgmester i Århus Kommune Jacob Bundsgårds umiddelbare reaktion var, at det vil gå ud over den sociale velfærd. Noget vi også mærker i Rødovre Kommune. Forvaltningens sparekatalog indeholde blandt andet stigning af institutionspriser på 900 kroner. En af flere tidsler som Enhedslisten vil arbejde for at få luget ud.

Tidligere anti-militaristiske partier, der har stemt for de 18 milliarder til militæret, er forpligtet til i særlig grad at vise, hvordan Rødovre Kommune kan bevare velfærd på højt niveau. Alt andet er hykleri.

Peter Mikkelsen er 1. viceborgmester i Rødovre Kommune og medlem af Enhedslisten i Kommunalbestyrelsen. Foto: Presse