Bygning raseret af flammer

Flere personer blev evakueret, da der natten til fredag udbrød en voldsom brand i en bygning på Damhus Boulevard, der er under renovering.

49 brandmænd kæmpede, da bygning blev raseret af flammer

49 brandmænd kæmpede natten igennem med at få bugt med flammerne i en bygning på Damhus Boulevard, der stod i lys lue.

Foto: Presse-fotos.dk

21 køretøjer og 49 brandmænd kæmpede natten igennem med at få bugt med flammerne i en bygning på Damhus Boulevard, der stod i lys lue.

Det er på nuværende tidspunkt uklart, hvad der er årsagen til branden, men der er tale om en bygning, der er under renovering og ingen personer opholdt sig dermed i bygningen.

Hovedstadens Beredskab modtog meldingen om branden på Damhus Boulevard klokken 00.36, og rykkede herefter ud til adressen med syv køretøjer.

Det stod hurtigt klart, at der var tale om en kraftig brand og seks personer i nabobygningerne blev derfor evakueret.

”Da vi ankom, var bygningen mere eller mindre overtændt, og vores prioritet var at sikre, at branden ikke spredte sig til andre nabobygninger,” fortæller Hans Jørgen Larsen, der er operationschef hos Hovedstadens Beredskab.

Stort set brændt ned

Hovedstadens Beredskab sendte i løbet af natten til fredag flere slukningskøretøjer til Damhus Boulevard og på et tidspunkt var 49 brandfolk i gang med arbejdet. Der lød flere gange mindre eksplosioner fra bygningen og Hans Jørgen Larsen oplyser, at der højst sandsynligt var tale om gasflasker, der eksploderede.

”Det er ikke farligt, men det lød selvfølgelig voldsomt,” siger operationschefen, inden han oplyser, at der også måtte rekvireres en kran til at fjerne et stillads, der var i fare for at vælte.

”Der var tale om en kraftig brand, og huset er mere eller mindre brændt ned. Det var en bygning under renovering og derfor blev ilden ikke stoppet af døre og andre ting, men kunne sprede sig langt hurtigere,“ siger Hans Jørgen Larsen.

Hovedstadens Beredskab fik tidligt fredag morgen fuld kontrol over branden, men oplyste at de ville være til stede på Damhus Boulevard i løbet af dagen.

Politiets teknikere skal senere forsøge at finde ud af, hvad der var årsag til branden.