Kommune: Virkeligheden er sådan, at vi ikke kan følge med

Sagsbehandling: Når Ringsted Kommune har foreslået at udvide sagsbehandlingstiderne på det sociale område, er det fordi virkeligheden er sådan, lyder det fra centerchef. Nu vil kommunen se på alternative løsninger på den store pukkel af socialsager efter politisk ønske.

Kommune: Virkeligheden er sådan, at vi ikke kan følge med

Alice Morsbøl er sundhedscenterchef i Ringsted Kommune.

Ringsted Kommune skal ikke udskyde, men løse problemet med den overhob af socialsager, der ligger på kommunens bord.

Sådan lød det i denne uge fra et enigt Social-, Sundheds- og Ældreudvalg, der bad kommunen om at finde en alternativ løsning til idéen om at udvide sagsbehandlingstiderne på det sociale område.

– De sidste mange år har vi ikke bedt om udvidelser, og det er længe siden, at vi sidst har været så presset. Når vi alligevel foreslår det, er det fordi virkeligheden ser sådan ud, at vi ikke kan følge med, siger Alice Morsbøl, sundhedscenterchef i Ringsted Kommune.

Sagen kort

Sagsbehandlingsfristerne på det sociale område er blevet så lange, at Ringsted Kommune nu foreslår en ny standard, der forlænger sagsbehandlingen og dermed imødegår virkeligheden.

Mandag aften skød enigt fagudvalg muligheden til hjørne.

Sagsbehandlingsfristerne på det sociale område bliver nu sendt i høring hos Integrationsrådet, Ældrerådet og Handicaprådet, inden den bliver genoptaget til politisk behandling i fagudvalgene og byrådet med en ny model.

Hun peger på et nyt system og stigning af sagsmængder på det specialiserede område og ældreområdet som årsag til puklen.

– En af årsagerne er, at vi lige har implementeret det nye system, men vi kan også mærke, at der er en stigning i sagsmængderne. Når vi har knappe ressourcer, og der kommer flere kunder i butikkerne, kan det presse sagsbehandlingstiderne, siger Alice Morsbøl og slår fast:

– Når vi ikke overholder sagsbehandlingsfristerne, oplyser vi selvfølgelig borgerne om det, og det må vi gøre fortsat, indtil vi finder på en bedre løsning.

Andre løsninger

Nu hvor politikerne har sagt nej til at udvide sagsbehandlingstiderne, skal Alice Morsbøl og resten af myndighedsenheden i gang med at finde alternative løsningsmodeller.

Et fokuspunkt vil være en undersøgelse af muligheden for et fast track spor. Her vil sager, der i visiteringen bliver vurderet til at have alle oplysninger, og som kan afgøres hurtigt, følger fast track spor.

– Vi har lagt op til, om vi kan udskille forskellige sagstyper i en slags fast track-model med differentierede sagsbehandlingsfrister, men det er ikke en løsningsmodel, vi kan fremtrylle ud af det blå, siger Alice Morsbøl, der kan få skabt det bedste grundlag for en alternativ løsningsmodel på vingerne af det nye system.

– Vi vender tilbage med et bedre og mere veldokumenteret grundlag til næste år.