Valgplakater fylder nu endnu mere

Foto: Anders Petri

De stod klar under lygtepælene på Torvet, foran og bagved Ringsted Station og mange andre steder i Ringsted, da rådhusklokkerne bimlede i radioen og sekundviseren sneg sig forbi tolv-tallet på urskiven.

Klokken tolv lørdag blev det tilladt at hænge valgplakater til folketingsvalget på, og der stod frivillige klar til at kapre de bedste pladser. En kamp der blev yderligere besværliggjort af, at lygtepæle, træer og alt andet høj allerede er plastret til med valgplakater for Europa-parlamentsvalget.

For Venstre Ungdom i Ringsted og Sorø var det en speciel omgang, for ungdomspartiet er genopstået for to måneder siden. De har derfor været gennem en ilddåb med både valg til Europa-Parlamentet.

– Det er arbejdet i valgkampen, man snakker om, når vi mødes med VU'ere fra andre dele af landet. Det er sjovt at kunne hjælpe til, hvor man kan, siger Emil Falk Andersen, der er formand for VU i Ringsted og Sorø.

For Venstre er målet at få hængt 618 plakater op i Ringsted Kommune, men de får konkurrence fra andre partier. Især »frygter« Emil Falk Andersen Konservativ Ungdom.

– Vi er selvfølgelig lidt i konkurrence med de andre ungdomspartier. Jeg tror, de har 20 medlemmer klar til at hjælpe i dag. Vi har tre, siger han med et grin.