V-borgmester ærgrer sig over nærhospitaler sat på pause

Ringsted-borgmester Henrik Hvidesten (V) ærgrer sig over, at puljen til nærhospitaler nu bliver holdt i ro, indtil en sundhedskommission er kommet med et bud på fremtidens sundhedsvæsen.

Henrik Hvidesten (V), borgmester i Ringsted.

Foto: Thomas Olsen

Ringsted kunne sammen med 24 andre kommuner have fået et nærhospital, havde det ikke været for SVM-regeringens ønske om at sætte finansieringen på pause.

Nærhospitalspuljen på 3,5 milliarder kroner bliver sat i ro og først frigivet, indtil en sundhedskommission, der udpeges i næste uge, er kommet med et samlet bud på fremtidens sundhedsvæsen.

Det ærgrer Ringsted-borgmester Henrik Hvidesten (V), der gerne havde set et nærhospital i Ringsted.

– Jeg er rigtig ærgerlig, for vi har en opgave om at få flere sundhedshospitaler og sundheden og trygheden tættere på borgerne, siger Henrik Hvidesten.

Arbejdsro

Han forstår dog også, at der skal ro omkring sundhedskommissionens arbejde.

– På den anden side har jeg forståelse for beslutningen. Nedsætter man en sundhedskommission, skal der være sammenhæng i tingene. Hvis vi bruger pengene på nærhospitaler nu, vil der måske være andet, vi står tilbage og mangler i fremtiden, siger Henrik Hvidesten og slår fast:

– Jeg håber, at kommissionen kommer frem til at sikre et nært sundhedsvæsen, hvor borgerne har lettere adgang til lægehjælp.

– Alt andet ville være uansvarligt

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) udtalte mandag til dagbladet Politiken, at pausen ikke betyder en skrinlæggelse af nærhospitaler.

– Det handler om, at vi skal sørge for at tænke etablering af nærhospitaler sammen med fremtidens organisering af vores sundhedsvæsen. Alt andet vil være uansvarligt, sagde hun til Politiken.