Udstilling ramt af vandskade

Ringsted: Quiltede tæpper i lange baner, farvestrålende og kreative vægophæng, fantasifulde puder, dækservietter, kurve og meget andet var i weekenden udstillet i Ringsted Kulturhus da den lokale patchworkforening, Dagmarquilterne havde medlemsudstilling.

Kreativiteten blomstrer i Ringsted. Det fik de mange besøgende bevis på. For der var noget i alle størrelser og noget for enhver smag. Man kunne også se, hvordan stof- og farvevalg kan gøre en kæmpe forskel. Flere havde syet efter samme mønster, men udtrykket var vidt forskellige, fordi der var valgt forskellige farver.

Udstillingen var desværre lørdag ramt at et uheld, idet var sket en vandskade. Det skyldes et vandrør, der var læk, og det var årsagen til, at der dryppede vand ned i salen, hvor patchworktæpperne hang. Det gik desværre ud over nogle af de udstillede ting. Der var så meget vand på gulvet, da udstillingen åbnede, at de besøgende måtte have en hånd for at komme tørskoede ind i salen, inden det lykkedes at få tørret det hele op, og der blev sat affugter til.

170 besøgte udstillingen. Der var en del besøg fra quiltegrupper fra Køge, Næstved og Holbæk. Der var sågar en gæst fra Randers.

– Vi er tilfredse, siger formand for Dagmarquilterne Maj-Britt Gisselø. Der vil formentlig gå tre år, før foreningen holder udstilling igen.

Da udstillingen lukkede søndag eftermiddag, blev der trukket lod om et quiltet tæppe, og det blev vundet af Birthe Kristoffersen, som nu kan se frem til at få en lun sag ind ad døren.

bodil