Totalt udsolgt til Kronprinsparrets prisuddeling

Det tog tre dage, så var billetterne til Kronprinsparrets prisuddeling lørdag den 5. november udsolgt. Antallet af billetter er reduceret med en tredjedel, fordi scenen skal bygges ud, så der er plads til DR’s kameraer og sceneudstyr.

Billetterne til Kronprinsparrets prisuddeling lørdag den 5. november var udsolgt på tre dage. Foto: Agnete Schlichtkrull for Bikubenfonden

Under normale omstændigheder er der plads til 900 publikummer i Ringsted Kongrescenter. Men når Kronprinsparret indtager scenen lørdagen den 5. november for at uddeles deres priser, er det en særlig omstændighed, fordi prisuddelingen bliver sendt live på DR. Derfor har Ringsted Kongrescenter måtte skære ned på antallet af billetter.

– Der er kun plads til 635 – men sådan er det, når scenen skal bygges ud og og der skal gøres plads til rimelig stor tv-produktion, fortæller Marius Byriel, direktør i Ringsted Kongrescenter.

Også stolene, som dem her på billedet, bliver udskiftet til Kronprinsparrets prisuddeling. Foto: Mik

Anderledes indretning

Kongrescentret har også ændret indretningen af salen for at kunne gøre plads til at scenen bliver bygget ud. Men samtidig har man også ændret på den normale stoleopstilling, hvor det også bliver andre stole, publikum skal sidde på.

Fakta om Kronprinsparrets Priser

Kronprinsparrets Priser blev indstiftet i 2004 som Bikubenfondens bryllupsgave til Kronprinsparret.

Formålet med Kronprinsparrets Priser er at synliggøre og anerkende den ekstraordinære præstation inden for dansk, grønlandsk og færøsk kultur og socialt arbejde.

Der uddeles fire priser: Med Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris følger 500.000 kr. og et kalejdoskop skabt af Olafur Eliasson.

Med Kronprinsparrets to Stjernedryspriser følger 100.000 kr.

Læs mere om Kronprinsparrets Priser på: www.kronprinsparretspriser.dk

– Det gør vi for at gøre plads til tv-transmissionen. Men også for at få så flot en sal som overhovedet muligt, siger Marius Byriel.

Når Kronprinsparrets prisuddeling bliver sendt lørdag aften primetime, er der mellem 650-700 seere, hvilket er et højt seertal. Derfor vil Marius Byriel selvfølgelig gerne vise den bedste udgave af Ringsted Kongrescenter.

Marius Byriel, direktør for Ringsted Kongrescenter er svært stolt af, at det lige netop er Ringsted og Ringsted Kongrescenter, der er valgt til dette års uddeling af Kronprinsparrets Priser. Foto: Jens Wollesen

I det hele taget er han svært tilfreds med, at det lige netop er Ringsted og Ringsted Kongrescenter blikket faldt på, da man fra Bikubenfonden, der økonomisk står bag prisuddelingen, skulle finde en egnet lokation.

– Vi er både stolte og beærede over det. Vi synes da også, det er spændende dels for Ringsted Kongrescenter, men også for Ringsted Kommune at kunne profilere sig, lyder det stolt fra Marius Byriel, og fortsætter:

– Jeg har talt med kolleger fra de steder, hvor priserne blev uddelt i 2020 i Randers på Værket, og i 2021 i Vejle i Vejle Musikteater. Og begge steder har de været rigtig glade for at have værtsskabet.

Ringsted Kommune bliver promoveret stort, når Kronprinsparret uddeler deres priser lørdag den 5. november fra scenen i Ringsted Kongrescenter. Foto: Thomas Olsen

Det var i maj-juni måned i år, det blev bekræftet, at Ringsted Kongrescenter skulle danne rammen om dette års kongelige prisuddeling. Men allerede sidste år blev Marius Byriel kontaktet af en ven fra DR, der spurgte om Ringsted Kongrescenter kunne være interesseret.

Stort set up

– Det kræver et stort set up og del forberedelsestid at få et så stort og kompleks arrangement op at stå, siger direktøren.

Derfor rykker DRs produktion ind allerede den 1. november med fem-otte trailere fuldt med udstyr, scenografi og alt, hvad der ellers har med sceneopbygningen og selve tv-produktionen at gøre. Af samme grund har Ringsted Kommunes største valgsted, derfor måtte vige pladsen ved valget.

Alligevel kræver det store arrangement mere plads.

– Vi har lavet en kæmpe lokalekabale, hvor Scandic Hotel er blevet inddraget for at få den til at gå op, fortæller direktøren, der også kommer til at møde Frederik og Mary et par gange i løbet lørdagen – blandt andet når de ankommer til kongrescentret.