TMS-træner: Jeg har ikke gjort det godt nok

Håndbold: Ganske overraskende var TMS-cheftræner Marc Uhd – modsat alle andre TMS’ere efter oprykningen til Ligaen – på ingen måde i et overstadigt humør. Han var lettet, men følte også behov for at undskylde for en sæson, der blev unødigt svær, mener han.

TMS-træner: Jeg har ikke gjort det godt nok

Marc Uhd hér i kampens sidste timeout mod Otterup. Foto: Kasper Nørgaard Hansen

Det er 15 minutter efter slutsignalet i Otterup Idrætscenter.

TMS Ringsteds omklædningsrum lugter kraftigt af øl, champagnesprøjt og endda af de første cigarer, der er blevet tændt.

På gulvet kører boomblasteren bastung musik for fuld drøn, og stemningen er allerede på kogepunktet.

Men cheftræner Marc Uhd er her ikke – han er gået for sig selv i et hjørne af idrætscenteret for lige at være lidt alene med sine tanker. Og da vi endelig får fat på ham og han indvilger i et interview er han langtfra oppe at køre.

Ikke at han ikke er glad – for det er han, understreger han. Oprykningen til Ligaen er trods alt lige kommet i hus – og det endda allerede efter tredjesidste spillerunde – men som han selv siger det:

– Jeg føler i langt højere grad lettelse lige nu, end jeg føler stolthed.

Han klør sig lidt i skægget og uddyber.

– Hvis vi skal være helt ærlige, synes jeg ikke, vi har spillet som et oprykkerhold, og vi har jo ikke for alvor været gode i sæsonen. Jeg er lettet og glad, men jeg er også ærgerlig, for jeg synes ikke, at jeg har gjort et godt nok stykke arbejde i forhold til at være dér, hvor vi gerne skulle være, siger cheftræneren overraskende.

– Jeg kan ikke lad være med at tænke på udekampen mod HØJ, hvor de længe førte klart. Havde de vundet dér, kunne sæsonen være kørt, tror jeg. Men vi har selvfølgelig fået en masse point, selv når spillet ikke har været godt, og det er selvfølgelig også en kvalitet.

Hvad er det, du synes, at du eller I som hold skulle have gjort bedre?

– Jeg er ked af, at jeg ikke har gjort det godt nok i den her sæson. Vi har smidt ni point allerede, og det er er jeg sgu ked af, for det er mig, der har ansvaret. Hvis jeg skal være helt ærlig, så synes jeg ikke, vi rykker op, fordi vi var gode, men fordi har været det mindst ringe hold.

– Vi har været stabile, men det er alt for få gange, jeg er kommet hjem fra en kamp og har tænkt: “Hold op, hvor spillede en god kamp”. Vi har da helt klart fået banket noget vinderkultur ind i drengene, men det har slet ikke været så overbevisende, som jeg havde håbet, siger Marc Uhd og ser nærmest ked ud af det.

Men sender så alligevel til sidst et skævt smil og tilføjer:

– Men ja, fuck nu dét – vi er i Håndboldligaen, og det er jo fedt.