TMS Ringsted rykker op i Ligaen

Håndbold: TMS-herrerne spillede en solid kamp lørdag eftermiddag i Otterup og sejrede med hele 30-23. Og de to point var lige, hvad TMS’erne havde brug for: Nu står den på Håndboldligaen.

TMS Ringsted rykker op i Ligaen

Christian Nim scorer hér et af sine fire mål i kampen. Foto: Kasper Nørgaard Hansn

Opgøret startede meget nervøst ud med en del fejl i begge ender, og det var ganske tydeligt, hvor meget der egentlig var på spil for begge hold. I hver sin ende af tabellen.

I mange minutter stod der blot 1-1 og blinkede på tavlen, inden der blev lukket lidt mere op for posen. 4-3 til Ringsted hed den, da uret rundede de 10 minutter, men stadig var det alt for tidligt til at man kunne gøre sig “klog” på kampen.

Dog var det en bet for Otterup, at man allerede hér havde måttet se forsvarskrumtappen Mikel Dalby få hele to udvisninger.

1. halvleg var dog noget af et hundeslagsmål, og efter et par tomålsføringer til TMS, fik de gulblusede på vanlig vis med hårdt spil og syngende tacklinger fightet sig tilbage på uafgjort efter godt et kvarter.

Tingene fungerede ikke super godt med Oliver Klarskov som playmaker og Frederik Horn på venstrebacken, men det blev klart bedre, da Klarskov snuppede backen og Mark Nikolajsen kom ind som spilfordeler – og med 20 minutter spillet var de grønblusede foran med 11-8.

Hvis der var én, der dog blev ved med at holdet Otterup inde i opgøret var det – ironisk nok – højrefløjen Simon Omme, som med fem minutter til pause havde nettet fire gange. Ironisk, fordi Omme jo i flere år spillede for netop TMS Ringsted.

Halvlegen sluttede med at gæsterne fik en kontramulighed med kun tre sekunder tilbage, så fløjspiller Tobias Nielsen måtte afbryde sin sprint med et stående skud fra 14-15 meter. Ikke desto mindre gik bolden akkurat ind i tide, og så førte TMS med 14-12 ved pausen.

Frederik Horn havde som antydet spillet en meget skidt 1. halvleg (den del han nu var med i) – men han lagde til gengæld fra land med fuld musik i 2. halvleg. Først bankede han bolden i kassen, og siden satte han sig igennem i et gennembrud og fremprovokerede et straffekast.

Og mindst lige så vigtigt: Mikel Dalbys tredje udvisning, og dermed rødt kort. Følgelig sendte Mark Nikolajsen bolden i nettet på straffe – og nu 18-13 til udeholdet.

Et par minutter senere opstod et dramatisk moment, da Frederik Horn blev klasket ned i et gennembrud – lige i masken blev han ramt, og han røg i gulvet med et brag. Alligevel dømte dommerparret ingenting i situationen, og det fik TMS-bænken til at fare op og sende alverdens forbandelser i retning af d’damer Stine Jensen og Cecilie Pedersen.

Ringsted virkede dog på alle måder som det bedste hold, og det på trods af en smule mangel på redninger af Patrick Bols i målet. Og længe lå kampen netop og vippede omkring en femmålsføring til udeholdet – som f.eks. ved 23-18 med et lille kvarter igen.

Otte minutter før tid svævede Tobias Nielsen ind i feltet og studsede sit femte mål i nettet, og øgede dermed føringen til 26-20. Nu skulle virkelig meget gå galt, hvis ikke skulle kunne løfte armene i triumf efter slutfløjtet.

Men to reduceringer og et brændt straffe fra Mark Nikolajsen fulgte, og så var der alligevel nerver til sidst.

Tættere kom Otterup dog ikke på, og så kunne der til sidst festes i Ringsted-lejren.