Titusindvis af sorte tv-skærme til november

Boxer er enig i den helt friske analyse, som Brancheforeningen af Digitale Medier (BDM) netop har gennemført, og ser som BDM en betydelig risiko for, at mange tusinde husstande mister deres tv-signal 31. oktober.

Ifølge analysen skal danskerne fra nu og de næste syv uger storme radio- og tv-butikkerne og købe op mod 700-800.000 produkter og digitale bokse til modtagelse af digitalt tv med en antenne, hvis alle tv-seere skal undgå at få en sort tv-skærm 1. november. Det er ikke kun de tv-apparater, som står i stuerne rundt omkring, men også de mange sekundære tv-apparater i køkkener, soveværelser, børneværelser og så videre, der vil blive ramt.

– Der er tale om et foruroligende stort antal tv-apparater, som endnu ikke er blevet forberedt til, at det analoge tv-signal altså fuldstændig forsvinder 31. oktober, så det er helt afgørende, at danskerne kommer i gang. Det bliver først-til-mølle-princippet, siger adm. direktør Steen Ulf Jensen, Boxer TV, der leverer digitalt betalings-tv til de danske tv-antenner.

BDM, som har lavet analysen, tror ikke længere på, at der vil være nok digitalt udstyr til alle.

– Der vil ikke være produkter nok i butikkerne. I takt med at tiden er blevet kortere, har den logistiske opgave vokset sig større og er nu så stor, at der uvægerligt vil komme masser af sorte tv-skærme rundt omkring, siger direktør Allan Bugge, BDM.

Både BDM, BFE (Brancheforeningen for Forbrugerelektronik), Boxer og resten af branchen håber, at budskabet kan få danskerne op af stolene og ud i butikkerne før i allersidste øjeblik.

– Vi er nødt til nu at melde ud, at der måske ikke vil være digitale modtagerbokse nok, hvis alle venter til sidste øjeblik. Jo før danskerne påbegynder den store, digitale overgang, desto færre vil stå uden tv-signal efter 1. november. Men desværre kan det næppe længere undgås, at dem der kommer til sidst ikke får det nødvendige udstyr inden 1. november, siger adm. direktør Steen Ulf Jensen, Boxer TV A/S.

Har man en antenne i stuen eller på taget, og vil man være helt sikker på at kunne få det nødvendige udstyr, kan man med fordel hurtigt tegne et abonnement hos Boxer og få en digital modtagerboks med i købet. Boksen har i sig selv en værdi på cirka 1200 kr.