Teaterfestival får hæderspris af bibliotekarerne

Foto: Marianne Due

Der var 110 teatre, 190 forestillinger og 34.000 billetter i spil, da Sorø og Ringsted i april var værter for Teatercentrums årlige festival for børne- og ungdomsteater .Nu modtager festivalen Bibliotekarforbundets hæderspris, BØFA-prisen.

Teatercentrums Festival 2012 betød, at alle børn og unge i de to værtskommuner kunne få mindst én teateroplevelse, og de to byer tiltrak også at teaterformidlere, teaterfolk og børnefamilier fra udlandet, resten af Danmark og Sjælland. BØFA-prisen, som hvert år uddeles af Bibliotekarforbundets faggruppe for børnebibliotekarer til et originalt dansk kulturprojekt af høj kvalitet, rettet mod børn og unge. De andre nominerede var Hr. Skæg (Mikkel Lomborg) og Spilmester Martin (Martin Rauff), begge fra DR, og Peter Henrichsen fra kulturforunge.dk. I motiveringen for nomineringen hedder det, at "børneteaterfestivalen profilerer ufortrødent kvalitetsteater for børn, en vigtig kulturel indsats, hvor børn og voksne bliver præsenteret for et stykke dansk kultur. En vigtig måde at møde sig selv og andre på. Via levende skuespillere kan børn opleve, nyde, blive prikket til og spejle sig. Et besøg af festivalen sætter sig spor, det huskes i en kommune, og det præger interessen og efterspørgslen på teater og kultur for børn flere år efter".

BØFA-prisen er – ud over hæderen – på 10.000 kr., og den overrækkes til Teatercentrums leder, Henrik Køhler, den 8. oktober i Vejle.