Stille åbent hus hos dartklub

Det væltede ikke just ind med mennesker, da Ringsted Dartklub som en del af den landsdækkende ”Dartens dag” søndag holdt åbent hus.

Klokken 11 slog de dørene under FGU-skolen på Ahorns Alle op. Klokken 13 havde der været ét nyt potentielt medlem.

Kasserer René Johansen i rød trøje tog selv pilene i hånden og øvede sig lidt. I baggrunden i grøn trøje er det Nikolaj Jørgensen, der har vundet danmarksmesterskabet for juniorer. Foto: Mads Dam Bendtsen Mads Dam Bendtsen

Det var ellers ikke, fordi det skortede på snakkelyst fra foreningens medlemmer. Der var historier om både mentaltrænere, en modstander fra Skotland, der havde uddelt dart-klø til et af medlemmerne og om ture til stævner på Samsø og i Esbjerg.

Der var historier om både dartklubbens fortræffeligheder og nogle af dartspillets facetter – blandt andet at det jo er en god måde at lære hovedregning på, fordi man spiller ned fra 501 point og skal trække det antal point, man scorer ved sine kast, fra.

Også gode råd var der masser af.

Undertegnede tog da også selv tre pile i hånden og gav sig i kast med at svinge armen.

– Du skal finde de pile, der føles godt i din hånd.

– Du skal finde balancen, når du kaster.

– Du skal sigte med albuen.

– Der er ikke to spillere, der kaster ens.

Stemningen er ganske afslappet. her er plads til både høj og lav, og der bliver ikke gjort forskel på dig, om du spiller på førsteholdet i 1. division eller på andetholdet, må man forstå.

Klubben medlemstal ligger stabilt på 15 medlemmer. Det er i den lave ende, når man sammenligner med andre byer. Til gengæld er alle medlemmerne aktive og kommer jævnligt i klubben, der har åbent mandag og torsdag fra klokken 19, til sidste mand går hjem.

På vej ud ad døren blev der sagt tak for besøget og:

– Du kan jo sætte det ind under jobannoncer: ”Dartspiller søges”.