Spisested vinder iværksætterpris

Foto: Jens Wollesen

Simon Buer, som ejer Gyrstinge Skovkro på kommunegrænsen mellem Ringsted og Sorø, fik torsdag eftermiddag overrakt Iværksætterprisen 2020. Kroen var sammen med Klipworks udvalgt til finalefeltet, og Ringsted Erhvervsforums medlemmer har efter en afstemning besluttet, at spisestedet i de idylliske omgivelser får prisen i år.

I indstillingen fremgår det, at »Gyrstinge Skovkro får Iværksætterprisen 2020, fordi virksomheden med godt håndværk og høje faglige ambitioner har bragt engagement og aktivitet tilbage til den historiske kro. Med udgangspunkt i de unikke fysiske rammer tilbyder Gyrstinge Skovkro temaarrangementer, selskaber, udflugter, kurser – og leverer desuden mad ud af huset. Gyrstinge Skovkro er med til at trække besøgende ud midt i Ringsteds smukke natur, og bidrager til kommunens profil som oplevelsesdestination«.

Med titlen følger et kunstværk sponseret af Danske Bank og i år er det skabt af den lokale kunstner Johanne Skovbo Lasgaard.

Forsinket overrækkelse

Iværksætterprisen skulle have været overrakt allerede ved erhvervsforums generalforsamling i foråret, men den er i flere omgange blevet udskudt på grund af coronavirus.

Derfor blev prisen overrakt på selve kroen af borgmester Henrik Hvidesten (V), Steen Dolberg fra Danske Bank og Bente Jongberg fra Ringsted Kommune.

På grund af den sene overrækkelse af årets pris er det allerede nu muligt at indstille kandidater til Erhvervspris 2021 og Iværksætterpris 2021. Det kan ske frem til den 10. januar 2021 via Ringsted Erhvervsforums hjemmeside.