Spændende ny mulighed for friplejehjem i Ringsted

Debat: Spændende ny mulighed for friplejehjem i Ringsted

Af Jette Nygaard, byrådsmedlem for Venstre, næstformand i Plan- og Boligudvalget

Jeg synes, tanken om et friplejehjem i Ringsted er spændende, men jeg mener også, det er vigtigt at finde den helt rigtige placering.

Nu er der kommet et interessant skitseforslag på bordet, som indeholder placering af et plejehjem med plads til 65 beboere på det grønne område mellem Volden og Degnesvinget i Klosterpark Allé.

I modsætning til en tidligere anmodning om placering af et friplejehjem oven på boksbutikkerne med udsigt til motorvejen til den ene side og parkeringsplads til den anden, er der i mine øjne denne gang tale om en virkelig god placeringsmulighed, hvor plejehjemmet vil være nede på niveau med det grønne, så de ældre kan få adgang til et grønt område for eksempel en sansehave.

Der er også både en legeplads og et butiksområde i nærheden, så besøgende børn kan løbe over og lege, eller der er noget at se på, hvis man vil ud og trille med et familiemedlem i kørestol.

Udover mulighed for plejehjem indeholder skitseforslaget også mulighed for 100-120 lejligheder og et parkanlæg.

Skitseforslaget er nu på vej i forhøring, hvor det er muligt for naboer og andre interesserede at komme med bemærkninger til det.