Skolelever delte gode nyheder ud

Millioner har fået bedre levestandard, mere hav bliver beskyttet, mindre børneflokke viser vejen til en verden uden overbefolkning, næsten alle har nu adgang til strøm og den californiske kondor er blevet rettet fra udryddelse. Det kan man læse i avisen »Verdens Bedste Nyheder« i dag.

Fredag morgen stod en flok frivillige fra Byskovskolen afdeling Benløse på Ringsted Station mellem klokken 7 og 9 og delte »Verdens Bedste Nyheder« ud samt et stykke chokolade til de rejsende. De fik hjælp af borgmester Henrik Hvidesten og folketingspolitiker Astrid Carøe, SF.

Nyhederne og chokoladen var pakket i en pose under overskriften »Der er håb«.

– Folk har taget meget positivt imod det. Det har været uændret i forhold til andre år. Nogle har sagt nej tak, men de fleste har sagt ja, fortæller Rikke Falkenberg Kofoed, der står i spidsen for at uddele »Verdens Bedstes Nyheder« i Ringsted.

»Verdens Bedste Nyheder« er et uafhængigt medie, som laver konstruktiv journalstik og kampagner. Det skriver om fremskridt og løsninger på verdens udfordringer.

– Vi har fokus på den positive udvikling. Det er dejligt, der er de unge, der er med til at sprede budskabet. De er vores fremtid, siger Rikke Falkenberg Kofoed.

Lokal har udviklet materiale

Rikke Falkenberg Kofoed har virksomheden Leg med IT her i Ringsted, der arbejder med undervisning og udvikler undervisningsmaterialer. Hun har udviklet 14 undervisningsforløb, som alle tager udgangspunkt i Verdensmål, håb og global udvikling. Undervisningsmateriale, der har titlen »Der er håb« er sendt ud til 2300 skoler i hele landet.

– Det er målrettet 6.-10. årgange, og der er lagt op til, at det også kan bruges på efterskoler, fortæller Rikke Falkenberg Kofoed.

8. klasses eleverne på Byskovskolen afdeling Benløse har arbejdet med »Der er håb«.

Emil Radmer, Andreas Moelbak og Valdemar Christoffersen var nogle af de elever, som var stået tidligt op for at dele aviser og chokolade ud.

I går var de ude at lave podcast, film og gademaleri i forbindelse med undervisningen, og det havde alt sammen relation til de artikler, der står i »Verdens Bedste Nyheder«.

– Det er spændende, siger Valdemar Christoffersen.

– Det er det gode, vi sætter pris på, og ikke kun det dårlige, oplyser Andreas Moelbak.

– En, der fik avisen var glad for at få gode nyheder i steder for at høre om ødelæggelser, fortæller Emil Radmer.

Der er håb

Verdens Bedste Nyheder er stiftet af FN, de danske udviklingsorganisationer og det danske erhvervsliv. Mediet har eksisteret i godt 10 år. Det er femte år Rikke Falkenberg Kofoed og andre frivillige deler de gode nyheder ud i Ringsted.

Der kommer heldigvis hele tiden eksempler på, at det er muligt at bygge en bedre og mere bæredygtig verden. Nye projekter og politiske tiltag viser, at verden både kan beskytte og genoprette naturen og skabe bedre og sundere liv for alle mennesker, så vi kan nå Verdensmålene inden 2030.

Verdensmålene går blandt andet ud på at afskaffe ekstrem fattigdom, mindske global ulighed og bekæmpe klimaforandringer.