Sjællandsk storbonde sælger hjertebarnet

Kim Kjær Knudsen og Michael Mølgaard har solgt Ringsted Biogas

Sjællandsk storbonde sælger hjertebarnet

Svineproducenten Kim Kjær Knudsen har solgt Ringsted Biogas.

Foto: THOMAS OLSEN

En af landets største svineproducenter, Kim Kjær Knudsen, har solgt Ringsted Biogas, som er beliggende ved Mulstrup syd for Ringsted.

Sammen med kompagnonen og direktør i Ringsted Biogas, Michael Mølgaard, har han solgt selskabet til energiselskabet BioCirc, der i forvejen ejer flere jyske biogasanlæg.

Kim Kjær Knudsen og Michael Mølgaard slipper dog ikke engagementet i, hvad de kalder deres “hjertebarn”, da de fortsætter med mindre ejerandele i Biocirc.

– Vi har skabt noget rigtig godt, men det med at lave gas er ikke nok i sig selv. Vi er sikre på, at der skal kobles CO2-opsamling og andre spændende ting på i fremtiden. Derfor har vi kigget efter en partner med mere viden og power, som kan være med til at føre Ringsted Biogas videre ud i den udvikling, siger Kim Kjær Knudsen.

Tung kapital

Michael Mølgaard supplerer med, at ejerskabet af flere biogasanlæg skaber et fællesskab.

Ringsted Biogas

Biogas er en del af den grønne omstilling i Danmark. Her udnyttes organisk affald som gylle fra grise og kvæg til CO2-neutral biogas.

Ringsted Biogas dækker store dele af Midt- og Sydsjælland. Efter behandlingen af gyllen til biogas, deklarerer Ringsted Biogas den afgassede gylle, som genanvendes som kvælstof i landbruget.

– Idéen er, at vi nu har bedre mulighed for at sparre på tværs, og det er nemmere, når der er fælles økonomiske interesser. Det er tung kapital, der skal til, så vi sælger os ind i noget, der er større for at være bedre rustet til fremtiden, siger han.

Bag BioCirc står blandt andre Bertel Maigaard, der forvalter formuerne for en række velhavende danske familier.