SF: Unge skal selv skaffe ungehus

Ungdommen i Ringsted skal ikke forvente en hjælpende hånd fra politisk hold og kommunen til at få etableret et ungehus i stil med Lucerna i Holbæk.

Politikerne vil ikke give de unge i Ringsted en hjælpende hånd til at få etableret et ungehus

SF’eren Lene Reffstrup er ikke indstillet på, hverken at hjælpe de unge med at få etableret et ungehus i Ringsted i stil med ungehuset Lucerna i Holbæk eller besøge ungehuset sammen med Ringsted Ungdomsforum, hvor hun også sidder i bestyrelsen. Foto: Thomas Olsen

Foto: Thomas Olsen

– Vi vil politisk ikke gøre noget, før de unge selv tager de første skridt (til at få etableret et ungehus, red), siger Lene Reffstrup (SF), der også sidder i bestyrelsen for Ringsted Ungdomsforum.

Hun henviser til den politiske beslutning, som Ringsted Byråd traf i efteråret, da et ungehus eller sted for ungdommen i Ringsted Kommune blev diskuteret.

– Den politiske beslutning vi traf i efteråret, var, at der skal være en meget stor gruppe af unge i Ringsted, der viser interesse for at få et ungehus og være aktive i det, siger Lene Reffstrup til DAGBLADET. Og fastslår:

– Vi stiller ikke noget på benene af os selv.

På billedet er Viktoria Peyrelier og Julie Andersen fra Ringsted Ungdomsforum på besøg i ungehuset Lucerna i Holbæk, hvor daglig leder Katrine Ibsen fortæller dem om huset. Foto: Lotte Scharff

Da DAGBLADET præsenterede politikerne for ungehuset Lucerna i Holbæk, efter de to 15årige piger, Julie Andersen og Viktoria Peyrelier fra RIngsted Ungdomsforum i februar havde været på besøg, var den politiske opbakning til at besøge ungehuset stort. Men den ser nu ifølge Lene Reffstrup ud til at smuldre.

– Jeg kan være usikker på, om der kan være opbakning til det i Ringsted. Og jeg har dybest set ingen interesse i at se huset i Holbæk, for det har jeg set i avisen, lyder det fra SF’eren.