Samarbejde om teknologien

Tilbud: Elgiganten og Ældre Sagen vil hjælpe ældre i Ringsted med at få styr på teknologien. Der indbydes til en formiddag om det digitale seniorliv.

Nyt samarbejde: Ældre får undervisning i stort elektronikvarehus

Ved arrangementet i Elgiganten er der fokus på strømbesparende tiltag og nyt elektronisk udstyr.

Foto: Thomas Olsen

Elgiganten Ringsted og Ældre Sagen Ringsted indleder i denne måned et samarbejde, der har til formål at hjælpe seniorer med at blive klogere på teknologiens mange muligheder.

Årsagen er, at flere undersøgelser peger på, at særligt den ældre del af befolkningen har svært ved at følge med teknologiens hurtige udvikling.

– Det er ærgerlige tal, og det skal der laves om på. Teknologi er i virkeligheden ’bare’ et hjælpemiddel ligesom en pensel, skruetrækker eller skovl – og en måde at gøre hverdagen lettere på. Det skal ældre også have adgang til og drage nytte af. Derfor er vi glade for vores samarbejde med Ældre Sagen Ringsted, som netop kommer til at handle om at give ældre en bedre forståelse for teknologiens mange muligheder og glæder, siger Peder Stedal, adm. direktør i Elgiganten, i en pressemeddelelse.

Johnny Malm, leder af it-området i Ældre Sagen Ringsted supplerer:

– Vi oplever et stort behov for hjælp med elektronik og teknologi fra vores medlemmer, som har mange spørgsmål om alt fra valg af streamingtjenester til oprettelse af MitID. Samarbejdet med Elgiganten Ringsted kunne derfor ikke komme på et bedre tidspunkt.

Første formiddagskursus kommer til at finde sted i Elgigantens varehus i Ringsted under temaet ”strømbesparende tips og udstyr”.

Varehuschef Henrik Hansen ser frem til at byde kursisterne velkommen i butikken på Klosterkrogen onsdag 22. februar kl. 9-11. Man skal benytte Elgigantens bagindgang som findes på modsatte side af hovedindgangen.

– Vi glæder os meget til at klæde vores ældre kunder på med masser af gode råd til en billigere og smartere hverdag. Stigende priser på både fødevarer og strøm betyder, at vi alle kigger en ekstra gang efter, hvor vi kan spare. Og her har vi en masse gode råd, som vi deler ud af – foruden at byde på en kop kaffe og et stykke morgenbrød.

Tilmelding er nødvendig grundet begrænset antal pladser. Man skal sende en mail med sit medlemsnummer til Johnny Malm på adressen: it@aeldresagen4100.dk.