I Sct. Knudsgade er Ole Larsen ved at lave persillesovs. Et piskeris snurrer i en tykbundet gryde, hvor sjatter af sødmælk med jævne mellemrum tilføres i skabelsen af sovsen, der skal serveres med stegt flæsk og kartofler. Han laver mad til omkring 30 mennesker.
– Det er solid bondekost. Og velsmagende skal jeg hilse at sige, lyder det fra Ole Larsen, der er frivillig kok i Café Dagmar.
Det er ikke bare sødmælken i sovsen, der er rigeligt af. I mandags kunne caféen, der er Kirkens Korshærs sociale værested, byde byens udsatte borgere på frokost i mere rummelige omgivelser.
Fri- og værestedet råder nu over flere kvadratmeter i kælderetagen, da lokalafdelingen af den kirkelige hjælpeorganisation har overtaget ejendommens førstesal.
– Her er blevet mere lyst og åbent, siger Ole Larsen og giver sovsen endnu et skud sødmælk.
Tidligere måtte brugerne af Café Dagmar indtage de varme og kolde måltider blandt genbrugsbutikkens varer, men i den seneste tid har Dagmars Genbrugs mange frivillige medarbejdere haft travlt med at tømme kælderen for de brugte varer.
Læs mere i Ringsted Weekend