Ringsted aflaster sygehuse fra i dag

Ringsted aflaster sygehuse fra i dag
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER, Nikolaj Kennov Rasmussen
Alice Morsbøl, social- og sundhedscenterchef i Ringsted Kommune.
Alice Morsbøl, social- og sundhedscenterchef i Ringsted Kommune. All rights reserved! Jens Wollesen +4520471563

Ringsted Kommune og plejecenter Knud Lavard Centeret modtager i dag første sygehuspatient, der er stabil nok til at blive udskrevet under kommunens pleje.

Det sker i kølvandet på hårdt pressede sygehuse i Region Sjælland og en aftale mellem regionens 17 kommuner.

Patienterne er fortsat under sygehuset ansvar og supervision, mens Ringsted Kommune stiller to sengepladser og pleje til rådighed på det store plejecenter.

– Vi har fået en varsling på 12 timer, og vi skulle gerne modtage de første borgere i dag, siger Alice Morsbøl, social- og sundhedscenterchef i Ringsted Kommune, om de såkaldte assistanceudskrivninger.

– Vi tager os af den praktiske pleje og omsorg, og foretager målinger af borgernes kliniske tilstand, mens e-hospitalet konsulterer dem virtuelt, siger hun og forsikrer samtidig, at borgerne ikke har corona, men alle er færdigbehandlede.

Lavt smittetryk: Længere tilbage i vaccinekøen

Assistanceudskrivningerne sker samtidig med, at regionen og sundhedsmyndighederne er i fuld gang med at vaccinere, bl.a. på Knud Lavard Centeret.

Alice Morsbøl håber, at Bengerds Huse, kommunens bosted for udviklingshæmmede borgere, også snart kan blive tilbudt vaccinen. Bosteder i kommuner med højt smittetryk modtager i dag vaccine.

– Det er ambivalent. For selv om det måske er godt, at Ringsted Kommune i øjeblikket har et lavt smittetryk, placerer det os samtidig længere tilbage i køen til vaccinen, slutter social- og sundhedscenterchefen.