Pippi trak fulde huse

Spamus. Sjov, fræk og underholdende Pippi fyldte Ahorn Hallen fredag og lørdag, da teaterforeningen Spamus var tilbage efter en lang pause.

Pippi trak fulde huse

Pippi holder betjentene Kling, Klang og Klong fanget på taget af sin villa.

Foto: OLE JENSEN

Teaterforeningen Spamus er tilbage efter tre års ufrivillig pause, og det var med forestillingen Pippi, som i weekenden blev opført i Ahorn Allen tre gange for fulde huse.

Intet ved Pippi Langstrømpe er kedeligt. Det samme gælder teaterforeningen Spamus’ fortolkning af den sjove pige, der ser hele verden som sin legeplads, og som i øvrigt ikke har meget opdragelse.

Det var der selvfølgelig glæde over den store opbakning, for det har været lidt op ad bakke for Spamus. For tre år siden stod et hold på 50 skuespillere og en masse bagved klar til at opføre Bølle-Bob, men så kom coronaen og dermed en aflysning.

– Vi startede året efter med noget light version. Det måtte vi også lukke ned, fortæller instruktør Kim Helmer Andersen.

Derfor overvejede Spamus også, om de skulle forsøge sig med teater igen. Konklusionen var, at hvis ikke man gjorde det, så kom Spamus ikke i gang igen.

Voksne på scenen

Spamus har mistet mange fra skuespillerholdet, mens foreningen har ligget stille. Derfor blev nogle af de voksne, der meldte sig til at medvirke bag kulisserne, lokket op på scenen.

Torben Hansen kom for at hjælp med det tekniske, og så blev han spurgt, om han ikke ville med på scenen. Han endte med at spille Pippis far.

Hans kone, Christina Jørck meldte sig oplæser. Hun fik også en rolle i stykket, selv om hun sidder i kørestol. Hun fik tilskrevet en rolle som Fru Dollerup.

– Det er lidt interessant, det har vi ikke prøvet før, siger Kim Helmer.

Torben Hansen og Christina Jørcks ville gerne støtte op om projektet fordi deres datter datter Amalie Bøg Jørck er med i Spamus. Hun har hovedrollen som Pippi.

– Med en god instruktør er det sjovt, fortæller Torben Hansen, som forudser, at de nok bliver trukket ind i det igen.

Fru Dollerup er ikke den eneste, der er skrevet ind i historien om Pippi. Politibetjentene Kling og Klang har fået selskab og Klong, som er i praktik, og han er endnu mere håbløs end de to andre.

Ungt talent

Kim Helmer beskriver Amalie Jørck som en ung, upcoming skuespiller. Det er første gang Amalie optræder for publikum i Spamus, men hun har haft roller i Bølle-Bob, som jo desværre ikke blev til noget.

Amalie Jørck spiller alt det teater, hun kan komme i nærheden af. I øjeblikket medvirker hun i en forestilling på musikskolen. Når hun skal i gymnasiet om halvandet år, så overvejer hun et gymnasium, hvor hun kan fortsætte ad teatervejen. Amalie vil gerne være professionel skuespiller.

Spamus har opført musical i Sdr. Park igennem 30 år. I teaterforeningen arbejder børn og voksne sammen i et muntert fællesskab.

– Det er dejligt, at publikum gerne vil se det. Jeg er glad for, at publikum ikke har glemt det, siger Kim Helmer

– Der er nogle af de “gamle” tilbage, og det er glade for at være i gang igen. Dem bagved er med. Der er 17 skuespillere, så vi bygger op igen, siger Kim Helmer.

– Vi har altid haft det sådan, at folk kommer, fordi der er nogen de kender, som er med, siger Kim Helmer. Han vurderer, at der i år også må have være andre, som så forestillingen, fordi der var over 300, som oplevede Pippi.

Politibetjentene Kling, Klang og Klong er sendt ud for at få Pippi med på børnehjem, men det lykkes ikke. Foto: Spamus Ole Jensen
Børn og voksne har hygget sig sammen om at opføre Pippi. Deltagerne er i alderen 11-60 år. Foto: Spamus Ole Jensen
Pippi har overhovedet ingen anelse om, hvordan man opfører sig i skolen, og forstår heller ikke hvorfor, hun skal gå i skole. Foto: Spamus Ole Jensen
Pippi til teselskab hos Tommy og Annika. Det går ikke helt som planlagt. Foto: Spamus Ole Jensen
Kling, Klang og Klong fanget på taget. Foto: Spamus Ole Jensen
Tommy og Annika er glade for, at have fået en ny legekammerat. Foto: Spamus Ole Jensen