”Påfaldende” at gerningsmand ikke er fundet endnu

Politiet har ikke modtaget mange tip om den mand, der er efterlyst for drabsforsøg. Efterforskningsleder kalder det ”påfaldende”, at han ikke er fundet endnu. Opdatering: (manden har meldt sig på politistationen i Roskilde torsdag 24. november red.)

Det er nu en uge siden, at Midt- og Vestsjællands Politi frigav billeder af en af de formodede gerningsmænd til drabsforsøget på Anlægsvej natten til den 26. oktober.

Siden da har politiet fået ”lidt tip, men ikke mange”, og han er stadig på fri fod. (manden har meldt sig på politistationen i Roskilde torsdag 24. november red.)

Det oplyser efterforskningsleder Kim Lech.

– Vi mangler stadig gerningsmanden. Han har været efterlyst nu i en længere periode, men han er ikke interesseret i at tale med politiet. Vi har ingen indikationer på, om han er i Danmark eller i udlandet, siger Kim Lech.

Han fortæller, at de tip, politiet har fået, har handlet om mulige opholdssteder, fordi nogen har set en, der ligner ham. Men det har altså endnu ikke givet pote.

Signalementet af den efterlyste var ellers ganske markant. Han har nemlig farverige tatoveringer med dødningehoveder på hals og nakke og et spindelvæv tatoveret på højre øre.

– Med det meget markante signalement, er det påfaldende, at vi ikke har fået fat i ham endnu, siger Kim Lech.

Rockermiljø

Da politiet offentligt efterlyste manden, gav Kim Lech over for nyhedsbureauet Ritzau udtryk for, at man ikke mente, at sagen er relateret til en rocker- eller bandekonflikt.

Menhan har en forbindelse til rockermiljøet, siger Kim Lech nu til DAGBLADET.

– Jeg kan bekræfte, at efter vores opfattelse har han en relation til rockermiljøet, siger efterforskningslederen, der ikke vil kommentere, om motivet til drabsforsøget kan hænge sammen rockerrelationen.

Han siger også, at politiet også leder efter en anden mistænkt.

– Vi vil gerne tale med folk fra miljøet. Selvom de måske ikke har lyst til at udtale sig åbent til rapport, vil vi gerne tale med dem, siger Kim Lech.

Drabsforsøget gik ud over en 42-årig mand, der lå og sov i sin bolig i Ringsted, da han blev overfaldet med kniv.

Ifølge Kim Lech har manden den efter omstændighederne godt.