Oberst fik overrakt fanen som ny veteranchef

Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER, Nikolaj Kennov Rasmussen

42 medarbejdere var mødt op for at overvære chefposten i Veterancenteret Ringsted blive overdraget mandag eftermiddag.

Efter at have modtaget en række lovord, overdrog fungerende chef Jannik Taanum Andersen centrets fane til oberst Søren Andersen, der tiltræder lederstillingen i Veterancenteret efter en lang karriere i Forsvaret.

Han kommer blandt andet fra en stilling som regimentschef ved Føringsstøtteregimentet, hvor han har været chef siden 2016.

– Jeg glæder mig rigtig meget til at skulle arbejde sammen med nogle fagligt meget dygtige og dedikerede medarbejdere, sagde Søren Andersen blandt andet til ceremonien, hvor han ikke lagde skjul på, at han vil være til stede blandt sine medarbejdere – også selvom han bor 200 kilometer fra Ringsted, nærmere bestemt i Haderslev.

– Jeg har fået et værelse på Antvorskov Kaserne, og selvom jeg ikke har set det endnu, tænker jeg umiddelbart, at jeg kommer til at være mest i Ringsted, hvor der nok sker lidt mere, sagde obersten.

Et fælles fundament

Som chef i Føringsstøtteregimentet har Søren Andersen haft mellem 80-110 soldater udsendt om året på mellem 16-18 forskellige hold i lande så forskellige som Irak, Afghanistan, Mali, Tyrkiet og Baltikum.

– Derfor har jeg set, at der allerede bliver gjort et godt stykke arbejde, ikke bare i Veterancentret, men også hos de mange samarbejdspartnere, der bidrager til, at veteranpolitikken kan blive ført ud i livet, sagde Søren Andersen, der selv er veteran fra Bosnien i 1996.

Veterancentret blev indviet oktober 2011 og er Forsvarets institution, der koordinerer støtten til soldater, veteraner, efterladte og pårørende før, under og efter Danmarks internationale engagementer.

Til marts bliver centeret udvidet med ny familieenhed, hvis administration kommer til at befinde sig i Ringsted, men som noget nyt rækker ud til familier og pårørende til veteraner i hele landet.