Nyt om frækt svindelnummer: Så mange tusinde kroner blev 78-årig franarret

Foto: Jens Wollesen, Anne Wandahl
I Klosterparken blev en 78-årig kvinde opsøgt af en ung mand, der udnyttede hendes Nem-id og betalingskort til at hæve 15.000 kroner. Hvis nogle i det store boligkompleks kender noget til ham, skal man kontakte politiet på telefon 1 1 4. Foto: Jens Wollesen
I Klosterparken blev en 78-årig kvinde opsøgt af en ung mand, der udnyttede hendes Nem-id og betalingskort til at hæve 15.000 kroner. Hvis nogle i det store boligkompleks kender noget til ham, skal man kontakte politiet på telefon 1 1 4. Foto: Jens Wollesen

Det var en stor sum penge, som tricktyve på lusket vis fik franarret en 78-årig kvinde i Ringsted.

Kvinden, der bor i lejlighedskomplekset Klosterparken, mistede hele 15.000 kroner til tricktyve, oplyser pressetalsmand Martin Bjerregaard, Midt- og Vestsjællands.

Den 78-årige kvinde fik fredag en opringning fra en person, der udgav sig for at være fra Nets og franarrede kvinden en række oplysninger om hendes Nem-ID.

Omkring klokken 14 dukkede en mand op på hendes adresse. Han udgav sig også for at være fra Nets og påstod, at han ville hjælpe kvinden med hendes kort. Hun gav kortet til manden, oplyser politiet.

Lørdag morgen opdagede kvinden, at der var hævet 15.000 fra hendes konto.

Anmeld alle opkald

Politiet arbejder nu på at finde ud af, hvordan telefontyvene ved, at de ringer til ældre mennesker.

– Det har vi også undret os over. Vi ved det ikke. Det kan være fordi, der er et stort mørketal af borgere i forskellige aldre, der også får sådan nogle opkald, men ikke anmelder det til os, hvis der ikke er sket noget ved det, siger pressetalsmand Martin Bjerregaard.

Politiet vil meget gerne høre fra alle, der får lignende opkald, også selv om man ikke mister penge på det.

Enhver anmeldelse kan hjælpe med at aflure nogle tendenser i tyvenes metoder, som gør det nemmere for politiet at pejle sig ind på gerningsmændene.

Desuden kan alle anmeldelser vise sig at få betydning for en senere straffesag mod gerningsmændene.

– Selv om man undlader at give sine kortoplysninger til bedragerne, kan der stadigvæk være tale om bedrageriforsøg. Det er også strafbart, siger Martin Bjerregaard.

Politiet vil også gerne høre fra vidner, der kender til gerningsmanden fra Klosterparken. Han er dansktalende, 30-35 år og med lys hud og kort hår. Han var fredag klædt i en sort sweatshirt med skrift.

Den 78-årige kvindes 15.000 kroner er hævet i Danske Bank.

Hvis nogen har bemærket en person med signalementet nær en af bankens hæveautomater i løbet af fredag eftermiddag eller aften, vil politiet gerne vide det på telefon 1 1 4.