Ny familieklub med fokus på tryghed og fællesskab

Nyhed. Ringsted Familieklub er et nyt tilbud i Ringsted til børnefamilier, der ønsker nye fællesskaber.

Ny familieklub med fokus på tryghed og fællesskab

Familieklubben i Ringsted tre initiativtagere Naram Fayad, til venstre, Christina Legind og Natascha Holm Olesen, har fået lokaler på Valdemarskolen.

Foto: Thomas Olsen

Tilbud: Nu får Ringsted en klub, Ringsted Familieklub, som er åben for alle børnefamilier. Den hører under organisationen Hele Danmarks Familieklub, som er landsomspændende. Den overordnede målsætning er, at ingen børnefamilie skal stå alene, hvis den gerne vil være i et fællesskab med andre.

Målgruppen er familier med børn fra 2-12 år, men små og større søskende er også velkomne.

To unge fra Ringsted, Naram Fayad og Natascha Holm Olesen stiftede bekendtskab med Hele Danmarks Familieklub, da de var med til en DAB aktivitetsdag i Køge. De har begge gennem henholdsvis seks og tre år lavet frivilligt arbejde i DAB i Kildemarken, hvor de bor.

Det gav dem inspiration til at etablere Familieklub Ringsted sammen med Christina Legind. De gik i gang med benarbejdet med at så skabt rammerne til klubben. De har været i kontakt med kommunens frivilligkonsulent, Café Ingeborg og Café Dagmar med flere.

Klubben i Ringsted har fået lov at bruge hjemkundskabslokaler til de fælles måltider og et klasselokale på Valdemarskolen, og her holder den til hver anden onsdag i ulige uger fra klokken 17-20.

Åbent hus

Den nye familieklub i Ringsted indbyder til åbent hus onsdag den 15. februar klokken 17-20, hvor der bliver informeret om tankerne bag klubben. Der bliver serveret kage, saft, mad og højt humør undervejs, så alle kan få en tryg og rar oplevelse.

Man mødes i hovedporten til Valdemarskolen, Skolegade 9. Af hensyn til arrangementet bedes om tilmelding til Natascha på telefon 29 65 65 12 eller nho1912@gmail.com. Tilmeldingsfristen er den 6. februar.

Det er gratis at komme i klubben. Familieklub Ringsted har fået penge fra TrygFonden og har søgt penge fra kommunens paragraf 18 midler samt penge fra andre fonde. De frivillige har desuden fået lavet aftaler med forskellige, som vil donere mad til fælles måltider. Bog & Idé har desuden doneret spil til klubben.

For alle børnefamilier

Familieklub Ringsted skal været et frirum, hvor familien kan være sammen med andre. Det skal ske i trygge rammer, hvor der er mulighed for at få nye venskaber.

– Formålet er rigtig meget at skabe fællesskab mellem forskellige familiekonstellationer og skabe tilbud, så de kan komme at være sammen, fortæller Naram Fayad.

Som familie er man meget inde i sin egen boble, og har en tendens til at snakke med dem, der ligner én selv. Måske glemmer man at være nysgerrig og opsøge nye fællesskaber. Det er der mulighed for Familieklub Ringsted.

– Det er åbent for alle børnefamilier, siger Natascha Olesen.

– Kernen i det er nærvær, fællesskab og tryghed, understreger Narem Fayad.

Det kan være den enlige mor, tilflytterfamilien, som ikke har så meget netværk eller familier, der gerne vil have nye relationer.

Plads til syv familier

I første omgang er der plads til syv familier i klubben, som i øjeblikket har fem frivillige til at drive den. Og der er plads til flere frivillige. Der er ingen krav til alder eller baggrund. Bare man har hjertevarme og gerne vil sætte tid af til leg, måltidsfællesskab og andre familieaktiviteter.

Allerede nu er der en spredning i alderen blandt de frivillige. Naram Fayad og Natascha Holm Olesen er begge 22 år og Christina Legind er 34 år.

Det at være frivillig åbner også for et stort netværk

– Man kan siger, at Familieklub Ringsted vil være ens andet hjem. Det giver også noget til frivillige at vi bidraget med noget til andre. Man får noget igen, siger Christina Legind.

– Jeg har selv været frivillig før. Bare det at se glæden i andres øjne. Det er er en glæde og drivkraft, fortsætter Christina Legind, der synes det er et spændende projekt.

De frivillige fordeler opgaverne mellem sig. Èn af dem vil altid være med i køkkenet og èn med til leg og aktiviteter.

Det frivillige team kan også være støttende og rådgivende og brobygger til lokalsamfundet, og de har naturligvis tavshedspligt.

Ved åbent hus-arrangementet mødes man i skoleporten. Foto: Thomas Olsen
Familieklubben i Ringsted tre initiativtagere Naram Fayad, til venstre, Christina Legind og Natascha Holm Olesen, har fået lokaler på Valdemarskolen. Foto: Thomas Olsen
Natascha Legind, Natascha Holm Olesen og Naram Fayad er initiativtagere til Ringsted Familieklub, som skal være et frirum for børnefamilier, der ønsker mere overskud i hverdagen. Foto: Thomas Olsen Foto: Thomas Olsen