Mulstrup-borgere går enegang og bryder med lokalråd

Foto: Hans-Henrik Lærke

»Der er blevet lyttet til os herude«, har formand i Nordrup-Farendløse Lokalråd Allan Marott udtalt sig og rost lokalpolitikerne i kølvandet på Klima- og Miljøudvalgets behandling af cykelsti-projektet langs Nordrupvej i slutningen af maj.

Udvalget støttede nemlig lokalrådets ønske om at føre en dobbeltrettet cykelsti langs med Nordrupvej hele vejen hen til Haslevvej. Altså skulle den ikke stoppe cirka 300 meter inden landevejen, som der var lagt op til.

Den udtalelse er faldet grundejerne i Mulstrup for brystet.

– Han udtalte sig uden at rådføre sig med os – jo én, som for øvrigt sagde det stik modsatte, siger Lasse Bencke, der er en af 15 berørte grundejere i Mulstrup.

De tager nu konsekvensen.

– Vi har startet processen med at træde ud af Nordrup-Farendløse Lokalråd, siger Lasse Bencke, der støttes af Jens Johansen:

– Lokalrådet repræsenterer os tydeligvis ikke. Det er jo ikke mange dørklokker, han skulle have ringet på for at forhøre sig om vores mening. Vi forventer ikke meget her i Mulstrup, men vi vil gerne lyttes til, siger han.

Ved at gå enegang håber Mulstrup-borgerne, at deres synspunkter kommer frem i debatten.

– Hvis vi grupperer os i et råd, kan det være, det forpligter kommunen til at høre på os. Det sker jo ikke i dag, siger Lasse Bencke.

Han påpeger, at de 15 grundejere meget gerne vil have en cykelsti i område. Dog findes der en væsentlig bedre løsning, end der lige nu er på tale.