Med hesten spændt for gennem byens trafik

Foto: THOMAS OLSEN

I sommerhalvåret kører Niels Grejs H. Hansen ugentligt gennem Ringsted i sin hestevogn. Lokalbladet var med en tur for at finde ud af, hvorfor han har skiftet et motorkøretøjs hestekræfter ud med den originale slags.

Mens osende lastvogne og larmende biler drøner forbi på den befærdede Roskildevej, traver Niels Grejs H. Hansens rødbrune Haflinger, Boline, roligt afsted.

Når lyskrydset skifter fra grønt til rødt, og bilerne på vejbanen sænker farten, slår Boline over i rolig gang, inden hun standser op bagved de foranholdende biler.

– Hun mærker selv, at trafikken går i stå, og hun indordner sig. Jeg rører ikke tøjlerne, fortæller Niels Grejs H. Hansen fra Valsømagle stolt.

Solen skinner denne onsdag, så han har spændt Boline for vognen, og sammen er de på vej mod Ringsted fra Valsømagle, som så ofte før.

I sommerhalvåret kører de ugentligt til Ringsted, hvis vejret tillader det, og det er der især en god forklaring på:

– Hendes kendskab til trafikken skal holdes ved lige. Vi kører nemlig sommetider brudepar og konfirmander fra kirke og til festlokaler, så det er vigtigt, at hun er trafiksikker, forklarer Niels.

Læs mere i Ringsted Weekend.