Lokale ildsjæle strikker for at give udsatte børnefamilier en god jul

Det er masser af hjertevarme og produceres mange nissehuer hos Mødrehjælpen i Ringsted.

Julen er en ekstra svær tid for økonomisk trængte børnefamilier, og behovet for julehjælp er større i år end nogensinde før. Det mærker man tydeligt hos Mødrehjælpen i Ringsted.

Salget af hjemmestrikkede nissehuer skal bidrage til at give hundredvis af børn i udsatte familier en god jul. Og heldigvis har flere frivillige i år fundet garnnøgler og strikkepinde frem, og de sidste uger er det væltet ind med nystrikkede nissehuer i Mødrehjælpens butik på Tinggade 3.

Der bliver strikket ekstra mange nissehuer i år til fordel for Mødrehjælpen i Ringsted. Pr-foto

Ingen forældre ønsker, at deres børn skal mangle noget. Og i en tid, hvor trængte familier knap kan betale deres regninger, er det svært at få råd til at holde jul. Her er julehjælp altafgørende for, at børnene kan få en gave og glade juleminder i december ligesom kammeraterne.

Om Mødrehjælpen

Mødrehjælpen er en socialhumanitær organisation, der støtter og rådgiver gravide og sårbare børnefamilier.

Mødrehjælpen har 43 lokalforeninger rundt om i Danmark, som driver butikker til glæde for alle samt aktiviteter for børnefamilier, der er ramt af livet. Det hele gøres af Mødrehjælpens engagerede frivillige, der står klar hver dag året rundt for at gøre en forskel.

I 2021 uddelte Mødrehjælpen national julehjælp til i alt 13.137 børn, og samtidig blev tusindvis af sårbare børnefamilier inviteret til juletræsfester, bagedage og modtog julegaver gennem en af Mødrehjælpens lokalforeninger.

Hos Mødrehjælpen i Ringsted mærker man tydeligt, at flere har behov for en håndsrækning.

– Vi oplever desværre flere familier i vores område, der er så pressede på økonomien, at der ikke er råd til bare en brøkdel af det, de fleste tager for givet. Et stigende antal børnefamilier opsøger vores lokale aktiviteter og tilbud, så vi har derfor brug for al den hjælp og støtte, vi kan få, siger Helle Sloth, der er lokalforeningsformand hos Mødrehjælpen i Ringsted, i en pressemeddelelse.

Rekordmange nissehuer

Igen i år har generøse strikkere doneret hjemmestrikkede- og hæklede varer til Mødrehjælpens butik på Tinggade.

Siden sidste jul har endnu flere frivillige tilsluttet sig Mødrehjælpens strikkefælleskab, hvilket har resulteret i, at der foreløbigt er strikket og hæklet 125 nissehuer til Mødrehjælpen i Ringsted – og der strikkes fortsat flittigt.

– Det er overvældende at se butikken bugne af fine, bløde nissehuer. Salget af nissehuerne bidrog sidste år til, at hundredvis af børn fik en god jul. I år er behovet for hjælp større. Vores strikkere har doneret flere nissehuer, så vi håber, vi kan sælge endnu flere huer i år og hjælpe endnu flere udsatte børnefamilier i en svær juletid, siger Helle Sloth.

De hjemmestrikkede nissehuer er lavet til børn og findes i et bredt udvalg af mønstre og farver.

Hanne Printz fra Ringsted er glad for, at strikkeriet kan gøre en forskel. Hun er en af de mange frivillige strikkere, der donerer hjemmestrik til Mødrehjælpen. Hun kan med rette kalde sig for superstrikker, for hver uge lægger hun nemlig en ekstraordinær stor indsats hos Mødrehjælpen i Ringsted.

I år er det indtil videre blevet til fem nissehuer og en masse andet smukt og varmt unika-strik.

– Jeg bruger omkring 30 timer om ugen på at strikke. Det har i år resulteret i fem nissehuer og en masse forskelligt strik til butikken. Det er mest sweatre med islandske mønstre, men jeg vil gerne nå et par nissehuer mere. Mødrehjælpen gør en stor indsats i det lokale her i Ringsted, og det er bare skønt at hjælpe til dernede. Min mand og jeg assisterer også med vedligeholdelse i butikken. Min mand er altmuligmand dernede, fortæller Hanne Printz, der er pensioneret, men ikke fra strikkeriet.

På landsplan er der denne jul indleveret 8000 nissehuer. Det svarer til 40.000 arbejdstimer og mere end 1,5 million meter garn.

Mødrehjælpen gør dog opmærksom på, at skulle der være udsolgt af nissehuer i butikken, er der mange andre fine julegaver på hylderne, hvor salget ligeledes hjælper de udsatte børn og familier.