Lær at tackle et liv med kroniske smerter

Ringsted Kommune tilbyder et nyt forløb for mennesker, der lever med kroniske eller langvarige smerter. Der er informationsmøde torsdag den 2. februar.

Lær at tackle et liv med kroniske smerter

Kurset foregår i Ringsted Sundhedshus.

Foto: Thomas Olsen

Cirka en ud af fire voksne danskere oplever længerevarende smerter i større eller mindre grad. Smerterne medfører ofte forringet livskvalitet, nedsat funktionsniveau og reduceret arbejdsevne hos den enkelte.

Ringsted Kommune tilbyder nu et nyt forløb for mennesker, der lider af kroniske eller langvarige smerter. Smerterne kan for eksempel optræde som hovedpine, have relation til muskel- og skeletlidelser eller være opstået som følge af en ulykke.

Forløbet giver deltagerne redskaber til at håndtere deres smerter og de konsekvenser, smerterne har for deres hverdag. Det kan være i forhold til arbejde, hjemmet eller omkring relationer. Desuden møder de andre, der er i samme situation som dem selv. Dermed får de styrket deres netværk.

Informationsmøde

Der er informationsmøde og tilmelding torsdag den 2. februar klokken 15.30-16.30 i Sundhedshuset indgang vest, Knud Lavard Centret, Eksercerpladen 1, Ringsted.

Selve kurset begynder torsdag den 23. februar klokken 13.00-15.30 i Sundhedshuset.

Et kursus løber over seks uger med en ugentlig mødegang á to en halv time. Hvert hold har typisk 12-16 deltagere.

Undervisningen ledes af to instruktører, som har gennemført en særlig uddannelse. Begge har selv erfaring med langvarige smerter. Forløbet er praktisk orienteret og veksler mellem oplæg fra instruktørerne, øvelser og erfaringsudveksling.

Har man spørgsmål om kurset og ikke komme til informationsmødet, kan en af sundhedskonsulenterne kontaktes på telefon 57 62 80 32 i telefontiden tirsdag og torsdag klokken 8.30-9.30 og fredag 12.30-13.30.