Kun telefonen er flyttet fra lægevagten

Foto: THOMAS OLSEN, Hans-Henrik Lærke
FOTO: THOMAS OLSEN 301014
  KNUD LAVARD CENTRET
FOTO: THOMAS OLSEN 301014 KNUD LAVARD CENTRET

Borgerne i Ringsted Kommune får stadig den samme service af lægevagten som hidtil, mener 1. næstformand i Region Sjælland, Peter Jacobsen.

Det er kun visiteringen, altså telefonsamtalen med patienten, der ikke længere fysisk foregår i Ringsted, og det har ikke betydning for behandlingen af patienter.

– Jeg vil gerne slå fast, at lægevagten i Ringsted ikke er lukket ned eller forringet. Patienterne kan komme til vagtlægen på samme måde, som de hele tiden har kunnet, siger Peter Jacobsen.

Lægevagten i Ringsted har begrænset åbningstid på linje med fire andre konsultationssteder i Region Sjælland. Her tilser lægevagten patienterne efter behov. Sådan har det været siden 2007.

– Den service er der ikke ændret på. Det er kun visiteringen, altså telefonsamtalen med patienten, som ikke længere foregår fysisk på Knud Lavard Centret. Det har ikke betydning for behandlingen af patienterne, siger Peter Jacobsen.

Lægevagten har to primære opgaver i form af at visitere patienter i telefonen og tilse dem i lægevagten eller i eget hjem. Der er kun én kø for opkaldene til lægevagten, og opkaldene besvares af den første ledige læge, hvad end han sidder i Ringsted eller i Nykøbing Falster.

Alle patienter skal ringe og blive visiteret, inden de møder op hos lægevagten. Cirka halvdelen af henvendelserne afsluttes i telefonen. Den anden halvdel får enten en tid hos vagtlægen eller får besøg af vagtlægen i eget hjem ved et såkaldt sygebesøg. Når vagtlægen i Ringsted ikke er fysisk på Knud Lavard Centret, kører han ud på sygebesøg.