Kritik af torvepavillon: Bygningen afviger fra tegningerne

BYGGERI: Stemmer virkelighedens udgave af den nye bygning på torvet overens med tegningerne? Døm selv.

Der er langt mellem de positive kommentarer, når brugere på Facebook omtaler den nye pavillon på Torvet i Ringsted.

Efter DAGBLADETs omtale af de 35 bud på et navn til pavillonen, som Ringsted Kommune har modtaget fra borgere, er det strømmet ind med kommentarer til artiklen.

Mange begræder placeringen foran Sct. Bendts Kirke, ligesom flere mener, at bygningen fremstår for markant i bybilledet.

210 kommentarer vidner om en bygning, der skaber debat blandt borgerne.

“Det er et noget mere robust udseende end tegningerne viste”, påpeger en bruger, og det er da også en holdning, der går igen, når man spørger forskellige aktører, som på den ene eller den anden måde har været involveret i projektet.

Bedøm selv her:

Her er vinderprojektet fra arkitektkonkurrencen i 2016. Illustration: Gottlieb Paludan Architects/Ringsted Kommune
Sådan ser pavillonen ud onsdag formiddag. Foto: Jørgen Jørgensen

Det gælder blandt andet Ringsted Menighedsråd.

– Jeg er enig i, at udseendet, det endelige resultat, er overraskende markant i forhold til tegningerne, siger formand Else Erikstrup.

I 2017 gav menighedsrådet udtryk for bekymring i et høringssvar til Ringsted Kommune.

Vi skal værne om kirken

Formanden oplyser, at rådet fortsat har samme holdning.

– Det er ikke godt. Det er ærgerligt, fordi Sct. Bendts Kirke er Ringsted. Den er smuk. Vi skal passe på og værne om kirken. Vi har givet de indsigelser, vi kunne på det tidspunkt i 2017, siger Else Erikstrup.

Bekymringen handlede blandt andet om risikoen for at miste kirkens synlighed fra torvet.

– Det er selvfølgelig ud fra, at kirken er en meget smuk bygning, og også turistmæssigt, historisk og kirkeligt attraktiv, siger hun.

Markante søjler

Else Erikstrup har ikke nærstuderet den nye bygning endnu, men hun uddyber, at det første indtryk af pavillonen ikke synes at være positivt.

– De søjler, pavillonen er bygget af, ser ikke så markante ud på tegningerne, som vi ser dem nu. Blandt andet fra Sct. Hansgade kan man slet ikke se kirken andet end lige toppen af den, siger Else Erikstrup, der dog ikke vil male en vis herre på væggen.

– Retfærdigvis må man dog sige, at man skal ind at vurdere, hvordan den synsmæssigt passer sammen med Børsen, kirken og rådhuset i helhed, siger hun.

Else Erikstrup forventer, at torvepavillonen bliver diskuteret den kommende tid blandt medlemmerne i menighedsrådet.

– Menighedsrådet holder møde om en uge, og der er ingen tvivl om, at der vil komme noget debat. Det er jeg helt sikker på, siger hun.

Formanden for Ringsted Menighedsråd, Else Erikstrup, forventer debat om torvepavillonen på det næste menighedsrådsmøde. Foto: Kenn Thomsen Sjællandske Medier