Konference om fremtidens erhvervsudvikling og erhvervspolitik

Vær med og giv dine input, når Ringsted Kommune inviterer til erhvervskonference om fremtidens erhvervsudvikling og erhvervspolitik tirsdag den 9. maj 2023.

Hvordan ser fremtidens erhverv ud?

Her borgmester Henrik Hvidesten, da Marius Pedersen som de første flyttede ind i Business Park Ringsted i 2021. Foto: Anders Ole Olsen

Foto: Anders Ole Olsen

Der er godt gang i erhvervsudviklingen i Ringsted Kommune. De seneste år er der kommet 1300 flere arbejdspladser, og nye virksomheder skyder op blandt andet i Business Park Ringsted, hvor Ringsted Kommune måttet melde udsolgt af erhvervsgrunde lige før påske.

De seneste år har flere undersøgelser af kommunernes erhvervspræstationer også tegnet et billede af en kommune i fremgang. Alene inden for det seneste år er Ringsted Kommune placeret som den kommune, der har det bedste erhvervsklima i Region Sjælland af Dansk Industri, og EjendomDanmark har kåret Ringsted til den mest ejendomsvenlige kommune i landet – hvor der er mest attraktivt at investere i, opføre og drifte ejendomme i landet.

Baggrunden for dette er blandt andet Ringsted Kommunes erhvervspolitik og indsatser i forlængelse af denne med etableringen af netop Business Park Ringsted, færre afgifter og gebyrer, og fokus på hurtig, let og smidig sagsbehandling for erhvervslivet.

Input ønskes fra erhvervslivet

Men hvilke indsatser og handlinger skal kendetegne erhvervsområdet i Ringsted Kommune i de kommende år? Det skal Byrådet beslutte i de kommende måneder med en ny erhvervspolitik. Derfor inviterer Ringsted Kommune nu til erhvervskonference om fremtidens erhvervsudvikling og erhvervspolitik tirsdag den 9. maj 2023 i Ringsted Kongrescenter fra kl. 16.30 – 19.30.

– Som kommune skaber vi nogle af de lokale rammevilkår for erhvervslivet med beslutninger om for eksempel nye erhvervsområder og kommunens service til og samarbejde med virksomhederne. Men det er jo virksomhederne, der skaber de nye private arbejdspladser og investerer i deres udvikling netop i Ringsted Kommune, så derfor er det vigtigt for Byrådet at få erhvervslivets input til den nye erhvervspolitik for de kommende år, siger borgmester Henrik Hvidesten, der håber på stort fremmøde til erhvervskonferencen.

Oplæg og debatter på programmet

På programmet er blandt andet oplæg fra IRIS Group, der lige nu er ved at analysere erhvervsudviklingen i Ringsted Kommune, og på konferencen vil IRIS Group komme med deres bud på forskellige veje for erhvervsudviklingen i Ringsted Kommune.

Derudover lægges der op til debat om Arbejdskraft og rekruttering og Dialog og samarbejde mellem virksomhederne og Ringsted Kommune.

– Vi har lavet et program med både faglige oplæg og forberedte input fra det lokale erhvervsliv, som forhåbentligt vil danne et godt grundlag for, at vi kan få nogle gode drøftelser af både udfordringer og muligheder for erhvervsudviklingen på konferencen, som vi så efterfølgende politisk kan bruge til at sætte retning for kommunens erhvervspolitik. Det er nu man kan få indflydelse på, hvor Ringsted Kommune skal bevæge sig hen på erhvervsområdet over de kommende år, siger Johnny Dahlgaard, der er formand for Ringsted Kommunes Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg.