Kastede fyrværkeri efter biler – betjent slået i ansigtet

Stav og peberspray blev taget i brug, da politiet anholdt voldelig mand.

En betjent blev slået i ansigtet i lørdag aften i Ringsted.

Foto: Kenn Thomsen

En anmeldelse om fyrværkeri til ulempe udviklede sig i en uheldig retning lørdag i Sct. Hansgade i Ringsted.

Kl. 22.47 fik politiet en anmeldelse om, at en gruppe unge kastede fyrværkeri efter bilerne i området, hvorefter politiet kørte med flere patruljer til området for at lede efter nogle af de unge, som var blevet beskrevet nærmere.

Gruppen af unge stak af ved politiets ankomst, men en mandlig politibetjent fik dog løbet en af de mistænkte op, så han kunne kontrolleres nærmere i forhold til hans rolle i anledning af anmeldelsen.

Hash og pølsemandsposer

Den mistænkte slog pludselig politibetjenten i ansigtet og også sparkede ud efter ham, så både stav og peberspray måtte tages i brug for at få pacificeret manden i forbindelse med en anholdelse.

Der var tale om en 19-årig mand fra Ringsted, som ved den efterfølgende visitation viste sig at være i besiddelse af godt 73 gram hash, hvoraf en stor del var fordelt i adskillige såkaldte pølsemandsposer og dermed beregnet til videresalg i mindre klumper.

Den 19-årige fik ransaget sin bopæl uden yderligere fund af euforiserende stoffer, men politiet fandt dog en digitial vægt og flere pølsemandsposer. Han blev efterfølgende transporteret til politistationen i Roskilde, hvor han blev afhørt i anledning af sigtelser for både vold mod politiet og overtrædelse af lov om euforiserende stoffer ved besiddelse af hashen med henblik på videresalg.

Sent på natten blev den 19-årige løsladt efter en nøje vurdering af de fremkomne oplysninger og omstændighederne ved overfaldet på politibetjenten. Han er fortsat sigtet i sagerne, som senere vil finde sin afgørelse i et retsmøde, som den 19-årige vil blive indkaldt til.

Ingen andre blev sigtet i forhold til den uhensigtsmæssige og ulovlige brug af fyrværkeri mod bilisterne i området.

En betjent blev slået i ansigtet i lørdag aften i Ringsted.